Tokio renginio surengimui pritarė trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Pasak Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininko Viktoro Pranckiečio, tai būtų istorinis renginys, kuriame planuojama priimti programinį dokumentą apie žemės ūkio perspektyvas po 2024 metų vyksiančių Lietuvos prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimų.

„Tai tai būtų istorinis renginys, kadangi kaimo žmonės išvis į Seimą dar niekada nebuvo sukviesti ir susirinkę. Kviečia Kaimo reikalų komitetas, kuriame yra penkių partijų atstovai“,– Seimo valdybos posėdyje sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, svarbu, kad partijos į savo rinkimų programas įtrauktų žemės ūkiui svarbius klausimus.

Kaip Seimo valdybą informavo V. Pranckietis, žemdirbiai taip pat sieks miestiečiams pademonstruoti pasiektą pažangą.

„Turime tokią idėją, kad vieną kartą galėtume parodyti pozityviai tai, kas vyksta šiandien kaime, kas yra novatoriška, naujoviška, pažangu.

Kaimas prisistatytų miestui ir parodytų miestiečiams, kokiais žingsniais eina į priekį. Dalyvautų įvairių asociacijų atstovai, renginys nekomercinis“,– sakė jis.

Seimo pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė išsakė abejones dėl žemės ūkio technikos demonstravimo prie Seimo rūmų.
„Kaip tokia didelė technika atvažiuos į Seimą, į Vilnių, ar nesudarys tai kažkokių iššūkių eismui“?, – teiravosi ji.

Pasak V. Pranckiečio, tai yra derinama su savivaldybėmis, „iššūkių eismui nebus“.

„Visus reikalingus derinimus asociacijos yra įsipareigojusios gauti. Kitaip sakant, jos prisiima visą atsakomybę dėl leidimų, dėl išlaidų“,– sakė V. Pranckietis.

Jis akcentavo, kad renginys nekomercinis. „Mes nenaudojame žodžio paroda, nes tai nekomercinis renginys. Prašėme, kad jokių prekės ženklų nebūtų reklamuojama, nebūtų demonstruojama. Bus pristatomi mokslo, technikos, augintojų pasiekimai, gyvūnai, kuriuos bus galima demonstruoti suderinus su veterinarijos tarnyba“, – aiškino V. Pranckietis.

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas juokaudamas pasiteiravo, ar galėtų pvz. pavairuoti kombainą, tačiau buvo patikintas, kad šiuo atveju to padaryti nepavyks, nors kombainai bus demonstruojami.

„Dažnai kalbama apie dvi Lietuvas, apie didžiuosius miestus ir kitą Lietuvą. Iš tikrųjų atkreipti dėmesį į tą kryptį novatorišką, tą geresnio, efektyvesnio rezultato siekimą tikrai būtų gražu“, – sakė A. Saudargas.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas V. Pranckietis akcentavo renginio pozityvumą.

„Noriu pabrėžti renginio pozityvumą, jokios negatyvios gaidos ten nebūtų. Pristatykime tai, kas yra pažanga, ir visi pritarė tokiai kitokiai idėjai, nes visada dažniausia atvažiuoja mitinguoti, norint parodyti, kas yra negerai. Šiuo atveju bus siekiama parodyti, kas yra gerai“, – sakė V. Pranckietis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją