Kremlius, kurį mes tapatiname su Putino figūra, su kolektyviniu Putinu, jau ilgą laiką konstruoja savo tikrovę ir ta tikrovė yra tokia, kad kažkur Ukrainoje vyksta karas, bet ne Maskvoje, ne Peterburge, ne didmiesčiuose. Ir tokiu būdu buvo sukurta vadinamoji pakeistinė tikrovė, kur rusai ar Rusijos piliečiai mano, kad viskas yra gerai, viskas gerai klostosi, jokios socialinės įtampos nekyla, jų nereikia specialiai kontroliuoti. Ir šitas antisemitizmo proveržis, kuris tam Putinui, kuris veikė dar 2014 metais, yra nenaudingas, nei jo draugams Timčenkai, Rotenbergui, Abramovičiui, nei visai grupei žydų kilmės asmenų, su kuriais jis yra susijęs. Ir tikrai šitas azartiškas, egoistiškas, chamiškas žudikas Putinas niekada nebūtų leidęs ar bent iš karto būtų daręs viską, kad tie antisemitiniai veiksmai neįvyktų.

O dabar priešingai – mes matome ištisas savaites augančias antisemitines nuotaikas, televizijoje apie tai kalbama, priimamas „Hamas“, nuolat kaltinamas Izraelis, ir šitie įvykiai Dagestane ir kiti įvykiai, kurie daug smulkesni, rodo tai, kad Rusijoje prasidėjo antisemitizmo banga, kuri Kremliui nėra naudinga, reikalinga, kurios jis negali gerai kontroliuoti. Neaišku, kas tame Kremliuje dedasi, bet tai akivaizdžiai rodo, kad Putino klano, Putino grupuotės jėgos silpsta, kad vyksta tokie įvykiai, kurių jie patys negali nei sustabdyti, nei kontroliuoti“, – savo įžvalgomis dalijosi G. Mažeikis.

Anot jo, antisemitizmo banga tikrai gali atsiristi ir iki Maskvos, kitų Rusijos didmiesčių, o tai V. Putino valdžiai nebus naudinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)