Dar 2 ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl kitų Baudžiamojo kodekso straipsnių. Kelmėje pradėtas tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo – rinkimų komisijos nariai ir stebėtojai rinkimų naktį baigę darbą pastebėjo, kad yra pradurtos jų automobilių padangos.

Šilalės rajone Gvidiškės kaime spalio 12 dieną pastebėta, kad apvogta rinkiminė apylinkė iš kurios dingo daugiamandatės rinkimų apygardos kandidatų sąrašai ir rašymo priemonės.

Du ikiteisminiai tyrimai jau baigti supaprastinto proceso tvarka. Alytaus ir Varėnos rajono apylinkių prokurorai kreipėsi į teismą su prašymais procesą užbaigti baudžiamaisiais įsakymais.

Pagal 7 pranešimus atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą. „Atsisakyta pradėti ikiteisminius tyrimus dėl to, kad nebuvo nustatyta nusikalstamos veikos požymių, vienu atveju procesas turi vykti privataus kaltinimo tvarka“, – paaiškino apibendrinimą apie šiuos tyrimus rengęs Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Sigitas Jankauskas.

Rinkimų metu policijos komisariatuose taip pat buvo gauta nemažai pranešimų dėl administracinės tvarkos pažeidimų.

2007-ųjų vasario mėnesį vykusių rinkimų į savivaldybių tarybas metu daugiausia rinkimų įstatymų pažeidimų buvo užfiksuota Vilniaus ir Klaipėdos, mažiausiai – Šiaulių ir Panevėžio apygardų prokuratūrų veiklos teritorijose.

Iš viso praėjusiais metais buvo gauti 32 asmenų pranešimai dėl rinkimų įstatymų pažeidimų, iš jų pagal 22 buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Pagal likusiuosius buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius nusikalstamos veikos požymių.