Pagrindinėje Lietuvos šventovėje – Vilniaus arkikatedroje Didžiojo Ketvirtadienio Krizmos šv. Mišioms vadovavo Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, šiomis dienoms į Lietuvą atvykęs Apaštalinis nuncijus arkivyskupas Pedro López Quintana, vyskupas Arūnas Poniškaitis, vyskupijos kunigai.

Trys svarbiausios liturginių metų dienos primena atskirus žmonių atpirkimo ir Velykų slėpinio tarpsnius: Kristaus nukryžiavimą, jo palaidojimą ir Prisikėlimą.

Didįjį Penktadienį tikintieji skirs Kristaus kančiai, nukryžiavimui ir palaidojimui prisiminti. Tai griežto pasninko diena, per kurią tradiciškai rengiamos Kryžiaus kelio procesijos. Kaip ir kasmet, Vilniuje Kryžiaus kelias bus einamas iš Arkikatedros į Trijų kryžių kalną. Kaip DELFI informavo Vilniaus arkivyskupijos viešųjų ryšių tarnyba, eisena pajudės 15 valandą. Vėliau bažnyčiose vyks Kryžiaus pagerbimo pamaldos.

Didysis Šeštadienis - neįprastas tylos laikas tarp Kristaus mirties ir Prisikėlimo. Atėjus vakarui, švenčiama Velyknakčio vigiliją. Nuo pašventintos ugnies tikintieji užsidega savo žvakeles. Bendruomenė atnaujina Krikšto pažadą tęsti Jėzaus darbus, kurti Dievo Karalystę.

Velykų sekmadienis – Kristaus prisikėlimas. Pasak dvasininkų, tai ne tik Didžiosios savaitės kulminacija, bet ir naujo gyvenimo pradžia. Kiekvieną kartą, kai švenčiame Mišias, minime Kristaus kančią, mirtį ir prisikėlimą, švenčiame Šv. Velykas.

DELFI primena, jog šiųmetines Velykas balandžio 20-ąją švęs ne tik katalikai, protestantai, bet ir stačiatikiai, o žydai tuo pat metu minės Pesach savaitę.