Delfi ketvirtadienį paskelbė, kad OVLK šiuo metu verda didelės aistros, kurias išjudino nesutarimai dėl to, kam turėtų būti leista teikti estetinės medicinos paslaugas.

Buvę rezidentai klinikos vadovę Skaidrą Valiukevičienę apkaltino metų metus besitęsusiu terorizavimu, o dabartiniai teigia sulaukę profesorės keršto už tai, kad drįso išreikšti kitokią nuomonę.

Sekmadienį rezidentai klinikų administracijai pranešė, kad vasario mėnesį ketina streikuoti. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), kuriam priklauso Kauno klinikos, S. Valiukevičienės komentaro nepateikė, į Delfi jai darbo elektroniniu paštu siųstus klausimus profesorė neatsakė.

Teigia tapusi neparanki, nes išsakė nuomonę

Ketvirtadienį, pasirodžius straipsniui, buvo išplatintas viešas S. Valiukevičienės laiškas.

„Kolegos, šiandien viešojoje erdvėje pasirodė mane pačią ir aplinkinius sukrėtusi informacija apie mane, todėl noriu sureaguoti – pradėkime atvirą diskusiją. Visų pirma pabrėžiu, kad LSMU dermatovenerologijos rezidentų man išsakyti kaltinimai neturi pagrindo“, – teigia ji.

Anot Kauno klinikų profesorės, svarbu suprasti, kodėl tokie kaltinimai atsirado.

„Labiau įsitraukę į pokyčių estetinėje medicinoje temą atsakymą rado jau pačiame straipsnyje – neparanki tapau iš karto po to, kai išsakiau savo nuomonę, kad mūsų klinika būtų pajėgi tinkamai paruošti įvairių sričių gydytojus teikti estetinės nechirurginės medicinos kaip siauros praktikos paslaugas, jei Sveikatos apsaugos ministerija įgyvendintų savo numatytus pokyčius estetinės nechirurginės medicinos srityje“, – teigia ji.

Estetinė nechirurginė medicina, pasak S. Valiukevičienės, kasmet tampa vis paklausesnė ir vis geriau apmokama sritis: „Natūralu ir suprantama, kad ji labai domina gydytojų ir būsimų gydytojų bendruomenę. Ne paslaptis ir tai, kad dermatoverologijos rezidentūros studijos dažnai pasirenkamos būtent su tikslu dirbti estetinės medicinos srityje“.

Laiške klinikos vadovė dėsto, kad estetinė nechirurginė medicina – tai ne dermatovenerologija, o siaura ir atskira sritis.

Pasak jos, šiandien turime situaciją, kai dermatovenerologijos rezidentūros studijos iš esmės yra pasirenkamos tik su tikslu dirbti gerai apmokamoje estetinės medicinos srityje, o gydyti odos ir venerines ligas norinčių specialistų trūksta, todėl esą turime skubiai ieškoti sprendimų.

„Tačiau nepagrįstai švaistydamiesi žodžiu „mobingas“, mažiname visuomenės pasitikėjimą medikų bendruomene ir skaldome pačius gydytojus tarpusavyje. Vietoje to, esu įsitikinusi, turėtume atvirai kalbėtis ir diskutuoti – ieškoti tiek pacientams, tiek gydytojams geriausių kompromisinių sprendimų. Atmetu man mestus susidoroti su nepatogia nuomone skirtus kaltinimus ir kviečiu atvirai diskusijai“, – rašoma profesorės viešame laiške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)