„Matome, kad apsikeitimas (informacija – ELTA) vyksta, naudojamasi socialiniais tinklais, yra sudarytos grupės, kur ta informacija tikrai teikiama, ir mes taip pat turime informacijos ir įrodymų, kad tie informacijos dalykai ateina iš Baltarusijos pusės“, – pirmadienį žurnalistams komentavo R. Liubajevas.

Anot VSAT vado, pasienyje migrantus pasitinkančių nevyriausybinių ar pilietinių organizacijų savanoriai pasienyje būti gali, tačiau neturėtų trukdyti pasieniečiams dirbti. Jie, patikina R. Liubajevas, pastebėję migrantų grupę, negali imtis jokių veiksmų ir privalo informuoti pasieniečius.

„Jeigu tos pilietinės visuomenės žmonės arba aktyvistai vyksta į pasienio ruožą, jie pirmiausia informuoja, kad jie neturi teisės imtis jokių priemonių, bet, jei matytų buvimą neteisėtų migrantų, apie tai privalo informuoti VSAT. Prie valstybės sienos atlikti valstybės sienos apsaugos veiksmus gali tik Lietuvos Respublikos VSAT pareigūnai“, – sakė jis.

Šeštadienį dėmesio sulaukė irakiečių šeima su keturiais mažamečiais vaikais, kurių VSAT pareigūnai į Lietuvą neįleido. Jai šeštadienio vakarą į pasienį atvykę savanoriai negalėjo suteikti humanitarinės pagalbos. To neleido pasieniečiai, grąžinę šeimą atgal į Baltarusiją.

Vėliau šeimai buvo suteikta nakvynė pasienio užkardoje, tačiau ryte jie buvo išsiųsti atgal.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)