Mergaitė pradėjo šypsotis

Kaune gimdymo namuose esančiame gyvybės langelyje beveik dvejų metų mergaitė buvo palikta sekmadienį vakare. Ji buvo tvarkingai aprengta, prižiūrėta ir be smurto žymių. Greta mergaitės buvo paliktas pledas ir raštelis, kuriame nurodyta ne tik tiksli mergaitės gimimo data, vardas, bet jame buvo parašyta, kad vaiką palikęs asmuo nenori, jog mergaitė augtų netinkamoje aplinkoje, kurioje vartojamas alkoholis, tvyro psichologinis smurtas, vaikas yra nemylimas. Esą jai bet kur bus geriau nei toje aplinkoje, kurioje ji buvo.

„Šiandien mergaitė yra saugi, ji yra budinčios globėjos šeimoje. Kalbėjomės su globėja, ji pasakojo, kad mergaitė jaučiasi saugi, kiek tai įmanoma, ir valgo, ir miega, ir dalyvauja žaidime, užmezgė ryšį, kol kas ta situacija tokia lyg rami. Bet kalbant apie tas pasekmes, apie tą paliktumo jausmą, neaišku, kaip bus toliau. Tai tikrai labai sudėtinga situacija, sunku net apibūdinti, net papasakoti, rasti žodžių apie tai, ką reiškia palikti dvejų metų vaiką, mergaitę, vaikštančią, reaguojančią, užmezgančią ryšį. 

Mergaitės padėtis tikrai labai skaudi. Ir tai, ką su globėja teko kalbėti, aišku, tai yra žmogus paruoštas dirbti toje situacijoje, ji žino, kaip apkabinti, kaip nuraminti, tad šiai dienai mergaitė saugi, aprūpinta dėmesiu, šiluma, ji ir nusišypso, ir kalba, žaidžia, veikia“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ pasakojo Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)