„Mes iš anksto planavome maksimalias motyvacines priemones ir tos priemonės yra įgyvendinamos. Pareigūnai už viršvalandinį darbą, už padidintą krūvį tikrai gaus padidintus atlygius, išmokant darbo atlyginimą už liepos mėnesį“, – LRT radijui teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Jo teigimu, siekiant užtikrinti kelias dienas vykusio ir pasaulio dėmesį pritraukusio renginio saugumą, buvo pasitelktas optimalus pareigūnų skaičius.

„Mes veikėme su kitomis institucijomis pagal iš anksto paruoštus planus. Tie planai buvo nežymiai koreguojami, atsižvelgiant į situaciją. Buvome įsivertinę rizikingas vietas: tiltus, prieigas prie viešbučių, prie objektų, kuriuose vyko vieni ar kiti renginiai. Manau, kad numatytas pareigūnų skaičius buvo tikrai optimalus. Pavyko išvengti konfliktų“, – sakė generalinis komisaras.

„Pasitelkėme visų apskričių policijos pareigūnus, išskyrus Klaipėdos. Šioje apskrityje vyksta ne mažiau aktyvus gyvenimas, nei Vilniuje NATO samito metu. Tad visi šalies pareigūnai buvo atvykę į Vilnių, dalis ir į Kauną“, – aiškino R. Požėla.

Viešąją tvarką NATO viršūnių susitikimo metu užtikrino Lietuvos policijos, Valstybės sienos apsaugos (VSAT), Viešojo saugumo (VST), Finansinių nusikaltimų tyrimų (FNTT) tarnybos.

Viešąją tvarką kiekvieną parą užtikrino nuo 1000 iki 1500 policijos pareigūnų, jiems talkino Šaulių sąjunga, policijos rėmėjai, taip pat Lenkijos, Latvijos, Estijos, Moldovos ir Europos sienų apsaugos agentūros „Frontex“ pareigūnų pajėgos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją