„Mergaitė, tikrai žinau, yra saugioje aplinkoje su tėveliais ir specialistais. Konkrečios mergaitės buvimo vietos šį rytą tikrai negaliu pasakyti, bet ji yra su tais žmonėmis, su kuriais turi būti“, – ketvirtadienio rytą LRT radijui kalbėjo R. Požėla.

Jis tvirtino negalintis pasakyti, ar 9-metę ir jos šeimą šiuo metu saugo policija, bet, pasak R. Požėlos, jei to reikėtų, apsauga šeimai būtų skirta.

Policijos generalinis komisaras dar kartą ragino visuomenę socialiniuose tinkluose ir kitose platformose ištrinti Kaune ieškotos mergaitės nuotraukas, jos vardą, siekiant, kad vaikas vėliau nebūtų identifikuojamas.

„Jeigu mes visi norime – aš tikiu, kad mes visi norime, – jog mergaitė grįžtų į normalų gyvenimą, toliau gyventų toje pačioje aplinkoje, užsiimtų tomis pačiomis veiklomis, ką darė iki šiol, todėl tai [ištrinti mergaitės nuotraukas, jos vardą – ELTA] tikrai labai reikalinga vaiko interesams apginti“, – kalbėjo R. Požėla.

ELTA primena, kad nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta antradienio vakarą. Anot policijos, mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas.

Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

9-metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrėti, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Teisėsauga atliko pirminę įtariamojo apklausą. Policija užsiminė, kad šis vyras anksčiau neteistas, tačiau ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją