„Vakar maždaug apie 14 val. situacija stabilizavosi tiek sodų bendrijose, tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje. Dideli nuogąstavimai dėl galimų pasekmių nesukėlė mums didelės grėsmės, vanduo atslūgo, apsemta transformatorinė buvo sutvarkyta, keliai, kurie buvo apsemti – vanduo juose taip pat nuslūgo“, – Eltai penktadienį teigė uostamiesčio meras A. Vaitkus.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pažymi, kad vandens lygis tiek Minijoje, tiek Akmenoje krenta ir penktadienio rytą jau buvo gerokai žemiau stichinės ribos.

„Tikrai krenta vandens lygis tiek Akmenos upėje, tiek Minijos upėje. Akmenos upėje jau stipriai nukrito – ryto duomenimis, vandens lygis buvo 372 cm, kai kritinė riba yra 420 cm. Tikrai situacija gerėja, stabilizuojasi ir po truputėlį sprendžiame padarinių klausimus“, – teigė A. Kalnius.

„Vanduo beveik visur jau yra nuslūgęs, tam tikrose vietose dar imamės papildomų priemonių – statome siurblius arba kažkokias pralaidas darome. Bet situacija tikrai stabiliai gerėja. Problemos praktiškai nebeturime“, – pridūrė jis.

Kartenoje potvynis taip pat slūgsta, sako miestelio seniūnė Arūnė Putvinienė. Pasak jos, naujausiais duomenimis, vandens lygis penktadienio rytą per valandą krito po centimetrą.

„Paskutinėmis žiniomis, per valandą nukrenta po centimetrą. Šiuo metu viskas tvarkoje. Savaitgalį pranešė lietų, bet tikimės, kad stipriai nebelis, gal jau nieko ir nebebus“, – teigė A. Putvinienė.

ELTA primena, kad intensyvus potvynis Kretingoje prasidėjo antradienį po pietų, kai mieste per dieną iškrito kone viso lapkričio mėnesio kritulių kiekis. Dėl smarkių liūčių savivaldybė surengė ekstremalių situacijų valdymo posėdį ir paskelbė ekstremalią situaciją dėl taršos pavojaus, į aplinką teko paleisti nuotekų.

Dėl smarkaus lietaus patvinus Kretingos gatvėms, miesto savivaldybės operacijų centras, siekdamas apsaugoti „Kretingos vandenų“ nuotekų valyklą nuo sugadinimo, priėmė sprendimą į Tenžės upelį išleisti nevalytų nuotekų ir lietaus vandens mišinį. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai sako, kad bet kokia papildoma tarša blogina aplinkos būklę, tačiau daro prielaidą, kad juntamo momentinio vandens telkinių būklės pablogėjimo ar kitokių kritinių padarinių nebus.

Dėl potvynio Kretingoje, vandens lygis ketvirtadienį pakilo ir Danės upėje Klaipėdoje, o Minijos upė taip pat užliejo dalį Kartenos miestelio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją