Šeštadienį Panemunės pilyje „Laisvės ir teisingumo“ partija svarstys „Buvo pokalbiai su įvairiomis partijomis, buvo pasiūlymas iš Darbo partijos pagalvoti apie bendrą rinkiminį sąrašą. Tai yra įdomūs pasiūlymai, kuriuos rimtai ir apsvarstysime“, – Eltai teigė A. Paulauskas.

Opozicijai priklausanti Darbo partija apie svarstymus kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti suburtoje kelių politinių jėgų koalicijoje pranešė šią savaitę, po trečiadienį vykusio partijos tarybos posėdžio. Kaip Eltai teigė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, šiam klausimui įvertinti buvo sudaryta darbo grupė. Išvados, tvirtino politikas, turėtų būti pateiktos per artimiausias kelias savaites.

Panašiai jungimosi ar koalicijos telkimo galimybes įvertinti ketina ir „Laisvės ir teisingumo“ partija. Pasak A. Paulausko, tikėtina, kad ir jų partija nuspręs steigti specialią darbo grupę.

Kaip ELTA rašė anksčiau, apie galimybę mobilizuoti jėgas kalbasi bent 4 partijos. Susijungti į bendrą darinį „darbiečiai“ bei „Laisvės ir teisingumo“ partija svarsto jau kelintą mėnesį. taip pat kalbasi su Jono Pinskaus vadovaujama Lietuvos regionų partija. ELTA žiniomis, apie galimybę į rinkimus keliauti bendru sąrašu yra kalbinama ir Sauliaus Skvernelio partija „Vardan Lietuvos“.

Rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 procentus balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

ELTA primena, kad šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją