Jeigu dabar Vakarų ukrainiečiai pyksta, kad jis nepasirašė (sutarties – red.), tai Rytų ukrainiečiai dėkingi, nes jiems gresia bedarbystė. Tai žmonių likimai. Žmonės lieka be darbo, gamyklos stoja“, - Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ kalbėjo V. Dumbliauskas.
 
Pasak jo, jei Ukraina būtų pasirašiusi asociacijos sutartį, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas būtų nutraukęs ryšius su šia šalimi, ir bedarbiais būtų likę šimtai tūkstančių Rytų Ukrainos gamyklų darbininkų, kurie tokiu atveju taip pat protestuotų.
 
„Praėjusį savaitgalį Maidano aikštėje buvo Rytų Ukrainos atstovai su plakatais „Mes palaikome prezidentą Janukovyčių“, „Mes už glaudesnius ryšius su Rusija“ ir taip toliau. Ukraina yra suskilusi. Pažiūrėjau dar statistiką, 17 proc. (ukrainiečių – red.) laiko save rusais, bet savo kasdiene kalba rusų kalbą laiko apie pusė (ukrainiečių –red.)“ – kalbėjo politologas.
 
Pasak jo, Ukrainos vadovo situacija nėra lengva, nes jis turi rasti kompromisą tarp priešingų interesų atstovų.
                                  
„Janukovyčius irgi turi laviruoti. Jeigu jo interesai yra vieni, bet jeigu jis sukels nepasitenkinimą Rytų Ukrainos, ir jeigu jie autobusais atvažiuos į Kijevą – atsiras, kas suveš, tikrai atsiras finansuotojai, kurie atveš šimtus tūkstančių“ , - kalbėjo V. Dumbliauskas.
 
Kaip pranešė Ukrainos milicijos atstovė, maždaug šimtas Ukrainos milicininkų sekmadienį buvo sužeisti per susidūrimus su demonstrantais prie prezidento administracijos pastato Kijevo centre. Tūkstantinė minia protestavo prieš V. Janukovyčiaus sprendimą nepasirašyti asociacijos sutarties su ES.
 

Laida „Įvykiai ir komentarai“ transliuojama pirmadieniais 9.10 val.