Įvertinimą, pasak I. Kalpoko, ar V. Rupšio elgesys buvo tinkamas, turėtų įvertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Tam tikra regimybė, pašnekovo teigimu, kyla.

„Žiūrint grynai iš politologinės perspektyvos, problema egzistuoja. Bent jau regimybė, kad buvo supainioti vieši ir privatūs interesai, susidaro, kas apskritai neprideda pasitikėjimo kariuomenei kaip struktūrai labai svarbiu mūsų valstybei metu“, – laidoje „Delfi diena“ antradienį sakė I. Kalpokas.

„Akivaizdu, kad žmogus, kuris yra itin svarbios struktūros vadovas, kadangi tai yra hierarchinė struktūra, akivaizdžiai tam tikrus dalykus laiko savaime suprantamais, kad jam kaip vadovui leidžiami tokie dalykai, kaip įsisavinti butpinigius, o kuomet užduodami nepatogūs klausimai – nepagarbiai elgtis su kitais. 

Tada yra klausimas, o ką dar toks pareigūnas laiko savaime suprantamu dalyku? Ir kokių dar dalykų mes nežinome?“, – klausimus kėlė VDU docentas laidoje „Delfi diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)