I. Kalpokas Žinių radijo laidoje teigė, jog kol kas nėra aišku, ar visi pasiskelbę kandidatai surinks reikiamą parašų kiekį.

„Manau, kad šiandien mes tikrai turime situaciją, kai didžiausia intriga yra dėl antrojo turo, kas greta Gitano Nausėdos pateks į antrąjį turą. Čia nežinomųjų tikrai yra labai daug.

Vilijos Blinkevičiūtės klausimas, aišku, yra labai aktualus. Taip pat Ignas Vėgėlė – ar jis dalyvaus. Jeigu dalyvaus, tai labai svarbus kintamasis yra ar surinks pakankamai parašų Valdas Tutkus ir Antanas Kandrotas – Celofanas. Jeigu jie irgi dalyvauja, tai gali nuvalgyti po kelis labai svarbius procentus nuo I. Vėgėlės, galvojant apie antrąjį turą“, – įžvalgomis dalijosi VDU politologas I. Kalpokas.

Prezidento rinkimuose antrą kartų nusprendusi dalyvauti dabartinį premjerė Ingrida Šimonytė gali pasidžiaugti gana neblogais reitingais, turint omenyje, kad į rinkimus ji eis iš valdžios pozicijų, teigė VDU docentas.

Šeštadienį paaiškėjo ir dar vienas kandidatas į prezidentus. Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą. Pasak I. Kalpoko, jis gali tapti konkurentu ir G. Nausėdai ir I. Šimonytei.

„Bus labai įdomu pasižiūrėti, kaip reitinguose atrodys naujas Sauliaus Skvernelio vadovaujamos partijos Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kandidatas G. Jeglinskas.

Kuris greičiausiai nebus pirmos lygos kandidatas, bet savo kol kas centristine pozicija gali nuvalgyti keletą procentų ne tik nuo G. Nausėdos, bet ir nuo I. Šimonytės. Nes tokioje situacijoje vienas ar kitas procentas gali būti tikrai svarbus dalykas“, – pabrėžė jis.

VDU docentas I. Kalpokas dar kartą pabrėžė, jog mažos smulkmenos gali turėti labai didelį poveikį galvojant apie antrąją vietą prezidento rinkimuose.

Žinių radijo pašnekovas teigė, jog G. Nausėda su komanda jau akivaizdžiai dirba su konkrečiomis visuomenės grupėmis, kurios nesijaučia atstovaujamos dabartinės Vyriausybės.

„Užimant kažkiek konservatyvesnę poziciją. Tokiu būdu tie reitingo taškai ir yra generuojami“, – svarstė jis.

Prezidentas G. Nausėda iki šiol nėra paskelbęs, ar sieks antrosios kadencijos.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 12 dieną.