„Ž. Pavilioniui Seimo konservatorių frakcija pasiūlė atsistatydinti iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko posto. Ž. Pavilionis nesutinka, dar lauks ministrės pirmininkės sprendimo dėl ministrų. Jau vien pats faktas, kad Ž. Pavilionis bendražygių raginamas nesitraukia, kalba pats už save ir liudija šio politiko vertę“, – rašė politologas.

S. Spurga dėstė, jog Ž. Pavilionis turi didelį sugebėjimą rimtus pokalbius paversti
„balaganu, savigyros karnavalu“.

„Jis mėgsta išbalansuotus demaršus. Šis sugebėjimas neprisideda konstruktyviai formuojant Lietuvos užsienio politiką – tiksliau, konstruktyvumas tampa beveik neįmanomas“, – savo poziciją dėstė MRU docentas S. Spurga.

Politologas dėstė, kad „gerų ketinimų ir didelės širdies čia nepakanka“.

„Juk ne tuščioj vietoj ministrė pirmininkė jaučiasi jo įžeista. Ž. Pavilionis save pristato kaip patyrusį diplomatą, tačiau į tokį jis visiškai nepanašus. Nė krislo neturi diplomatiškumo, o tai daugelyje situacijų labai praverstų. Turi trauktis“, – išvadą darė MRU politologas S.Spurga.

Delfi primena, kad Ž. Pavilionis antradienį pranešė, jog iš pareigų svarstys pasitraukti tik po premjerės I. Šimonytės sprendimo.

„Šiandien frakcija pasiūlė man pačiam apsispręsti dėl pirmininkavimo Seimo Užsienio reikalų komitetui. Svarstysiu tai, kai paaiškės koks bus priimtas sprendimas dėl Užsienio reikalų ministro pareiškimo atsistatydinti“, – feisbuke antradienį rašė Ž. Pavilionis.

Konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė teigė, jog komiteto pirmininko sprendimo tikisi per kelias artimiausias dienas.

„Čia, kaip aš minėjau ir praėjusią savaitę, žmonės turi ir tokių stiprių savybių, savybių, kurios trukdo konstruktyviam darbui tarpinstitucine prasme. Tam tikri dalykai kelia iššūkių, tad siekiant, kad būtų kuo normalesnė atmosfera frakcijoje, ir buvo pasiūlytas toks sprendimas“, – Seime žurnalistams sakė frakcijos seniūnė.

Politikė kalbėjo, jog tokį sprendimą lėmė „epizodų seka“.

„Neįvardinčiau vieno [įvykio, aut. p.]. <…>. Jūs ir patys sekėte, nušvietę žiniasklaidoje ir aštrią retoriką, ir tokius kartais keistus pasirinkimus komentuoti vienus ar kitus dalykus. Ar tarptautinėje erdvėje pasirinkti vieną ar kitą komentavimo ar kalbėjimo būdą. Visa tai susidėjo. Ir nusprendė frakcija, kad būtų sveikiau, jei jis priimtų tam tikrą sprendimą ir nuspręstų nevadovauti komitetui“, – teigė TS–LKD frakcijos seniūnė R. Morkūnaitė–Mikulėnienė.

Pavilionio klausimo Landsbergis nekomentuoja: yra kur kas svarbesnių klausimų

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis nekomentuoja bendrapartiečio Užsienio reikalų komiteto pirmininko Ž. Pavilionio temos.

„Nenoriu komentuot Pavilionio, viskas jo rankose. Tegul jis nusprendžia, ką nori daryti“, – žurnalistams antradienį Seime sakė G. Landsbergis.

Jis patikino, kad alternatyvą URK pirmininkui konservatoriai turi.

„Tikrai yra daug svarbesnių klausimų valstybėje dabar, nei vieno žmogaus pozicija. Aš nesvarsčiau šio klausimo. Išsakiau kelis komentarus, kokia yra mano nuomonė, ypatingai ten, kur buvo netiksli informacija, bet daugiau ne. Tikrai ne tas laikas dabar diskutuoti apie vieną žmogų, yra kur kas svarbesnių valstybėje klausimų“, – pridūrė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)