Prezidentas Gitanas Nausėda turi nuspręsti, ar pasirašyti, ar vetuoti įstatymo pataisas, kuriomis įteisinamas naktinio matymo taikiklių naudojimas medžiojant šernus ir invazinius gyvūnus. Į prezidentą kreipėsi tiek žalieji, reikalaudami veto, tiek medžiotojai, prašydami pataisas patvirtinti.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas V. Kantauskas teigė, kad kalbant apie naktinius taikiklius reikėtų išskirti tris aspektus – pasitikėjimo, gyvūnų gerovės ir ekonominį.

„Šiandien tiek žalieji, tiek visi diskutuoja pasaulyje, Europoje, visi pripažįsta, kad naktinio matymo taikiklis žymiai humaniškesnis sumedžiojimo būdas. Tai yra technologija, inovacija ir leidžia sumedžioti gyvūną daug humaniškesnėmis priemonėmis – atsirinkti, susitvarkyti šaltai, ramiai ir panašiai, negąsdinant šalia esančių žvėrių arba mažiau gąsdinant, bet paleidžiamas tikslesnis šūvis“, – pasakojo medžiotojų atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)