„Pamąstymų gali būti visokiausių, bet mes turime atsižvelgti į visą viešąjį sektorių: į tuos pačius mokytojus, teko man kalbėti ne su vienu mokytoju dėl jų atlyginimų, turime atsižvelgti į tuos pačius medikus, į socialinius darbuotojus, į ugniagesius, į bibliotekininkus, į visą viešąjį sektorių. Jų atlyginimai iš tikrųjų yra per maži ir per mažai buvo indeksuoti, infliacija yra kur kas didesnė“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Todėl, anot socialdemokratų lyderės, atskirai svarstyti būtent Seimo narių atlyginimo klausimą nereikėtų.

„Todėl kalbėti apie vieną atskirą sektorių kaip Seimo narių išskyrimą, čia neišeina. Taip neturėtų būti ir nemanau, kad taip bus. Tiesiog reikia bendrai svarstyti ir žiūrėti, kokio dydžio atlyginimai yra dirbančiųjų žmonių, ar jie iš jų gali išgyventi. Tai atskiras svarstymas iš tikrųjų čia būtų ne vietoje ir ne laiku“, – akcentavo ji.

Nors politikė sutinka, kad parlamentarų atlyginimo klausimas yra svarbu, siekiant į Seimą pritraukti kuo daugiau išsilavinusių žmonių, vis tik, pasak jos, politikais pasiryžę tapti žmonės turi jausti ir pašaukimą.

„Sutinku, kad į politiką turime pritraukti kiek įmanoma daugiau išprususių, išsilavinusių žmonių, gebančių analizuoti procesus, teikti siūlymus, kurie reikalingi mūsų valstybei. Ir sutinku, kad atlyginimai yra vienas iš svarbesnių dalykų, tačiau vis tik, jeigu tu pasiryžti eiti į politiką, kas yra labai sunkus, labai atsakingas darbas, tai, matyt, ne visada lemia vien atlyginimai. Todėl, kad tu turi jausti savo vidumi ir savo širdimi, kad tu gali būti politiku ir tu nori juo būti“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Valdantieji inicijuoja viešojo sektoriaus įstaigų ir valstybės tarnybos pertvarką, kurios metu ketinama keisti ir darbo užmokesčio mokėjimo sistemą padidinant ir valstybės politikų atlyginimus.

Siūloma, kad Seimo nariams, kurie neina jokių kitų pareigų, atlyginimas į rankas kiltų nuo 2,1 tūkst. iki 3,8 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)