Čmilytė-Nielsen: atrodė, kad organizme vyksta karinės pratybos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen feisbuke aprašė, kaip jaučiasi po pirmadienio gautos „AstraZenecos“ vakcinos nuo koronaviruso. Parlamento vadovė rašė jaučianti, lyg jos organizme vyktų karinės pratybos.

„Antroji para su „AstraZeneca“. Praėjo 42 valandos. Vakar ryte jaučiau bendrą silpnumą, tačiau temperatūra nevargino. Imuniteto gamyklėlė organizme didesniu pajėgumu užsikūrė tik po pietų, apie 14 val. Pajutau, kad pakilo temperatūra, pasimatavus termometras rodė beveik 38. Vaistų gerti neskubėjau, karštis atslūgo po valandėlės kitos“, – rašė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi temperatūra grįžo vakarop.

„Su aiškiomis užuominomis, kad šįkart taip paprastai nesitrauks. Tie patys 38. Raumenis maudė taip pat, kaip ir visą dieną. Tačiau pojūtis ne toks, kaip sergant gripu, – labiau jaučiau bendrą nuovargį ir silpnumą, kokį jaučiu po labai sunkios ir ilgos keliolikos valandų darbo dienos ar labai ilgos varginančios kelionės“, – pasakojo politikė.

Išgėrus vaistų temperatūra aprimo.

„Vakare vėl jaučiausi gerai, buvo įdomu stebėti savijautą, atrodė, kad organizme vyksta karinės pratybos. Imunitetinių pajėgų persigrupavimas, ruošiantis bjauriam priešui. Kuris, kaip vakar sužinojom, jau ir į Lietuvą prasiveržė su nauja atmaina – Pietų Afrikos“, – rašė politikė.

Ji teigė, jog naujoji Lietuvoje aptikta atmaina situacijos toli gražu nepagerins.

„Jeigu neatsipalaiduosime per daug, sugebėsime išsilaikyti geriau nei kaimynai. Tiek lenkai, tiek estai dabar tokioje padėtyje, kaip mes buvome gruodį. Mes žinome, kaip sustabdyti kylančią bangą, bet to gali ir neprireikti, jeigu visi jausime atsakomybę saugotis“, – ragino ji.

V. Čmilytė-Nielsen rašė, jog antroji naktis su skiepu buvo panaši į pirmąją.

„Tik gal dažniau prabusdavau. Skiepytą ranką vėl laisvai kilnoju“, – apie savo savijautą rašė ji.

„Viliuosi, kad sutarti vakcinų kiekiai pasieks Lietuvą taip, kaip ir suplanuota, ir kas savaitę paskiepytų gretas papildys po keliasdešimt tūkstančių sąmoningų piliečių. O gegužę – ir dar daugiau. Vidurvasario mes gal ir nepasitiksime su 70 proc. paskiepytos visuomenės, bet tikiu, kad tuomet jau mūsų bus tiek daug, jog galėsime mėgautis vasara taip azartiškai, kaip dabar apie tai svajojame“, – feisbuke trečiadienį rašė Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Dulkys: šiandien mano organizmas sureagavo

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys feisbuke taip pat pranešė, kad po vakcinos jam kiek pakilo temperatūra.

„Vakar vakcinavausi „AstraZeneca“. Šiandien mano organizmas sureagavo – ir tai yra normalu! Simboliškai maudžia injekcijos vietą. Kūno temperatūra 37,3–37,9“, – feisbuke rašė ministras.

Šią savijautą jis apibūdino „maloniu vaikystę primenančiu šaltkrėtuku“.

„Jaučiuosi gerai. Petys už laisvę. Neabejokite ir Jūs!“ – ragino ministras.

Skaistė: maniau, kad esu iš tų laimingųjų, kuri išvengs šalutinio poveikio

Finansų ministrė Gintarė Skaistė feisbuke teigė, kad po vakcinacijos savijauta ne pati geriausia.

„Vakar po vakcinos buvau darbe iki vėlyvo vakaro, grįžtant savijauta buvo kuo puikiausia. Tad maniau, kad esu iš tų laimingųjų, kuri išvengs šalutinio poveikio. Visgi naktį pradėjo krėsti šaltis ir temperatūra pakilo iki 38,4 °C. Skauda galvą ir raumenis, apėmęs bendras nuovargio jausmas. Temperatūros pakilimą toleruoju gana sunkiai, tad bendra savijauta nedžiugina“, – apie savijautą rašė G. Skaistė.

Politikė pabrėžė, kad šalutiniai poveikiai mažesni nei vakcinos teikiama nauda.

„Rudenį COVID-19 susirgo mano tėvai. Sirgo beveik mėnesį, dar kelis bendra sveikatos būklė buvo žymiai blogesnė. O aš jų net aplankyti negalėjau. Jei tik galit, nerizikuokit ir rinkitės skiepus“, – feisbuke teigė finansų ministrė G. Skaistė.

Pakilo temperatūra

Laisvės frakcijos atstovas Seime Vytautas Mitalas feisbuke taip pat pranešė apie pakilusią temperatūrą.

„Po vakcinos temperatūra vakar vakare ir naktį buvo pakilusi. Miegas irgi nebuvo pats kokybiškiausias. Nors dar ryte turėjau neaukštą temperatūrą, dabar jaučiuosi gerai“, – informavo jis.

Apie panašią savijautą pranešė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Giedrius Surplys.

„Antra diena po „AstraZenecos“. Naktį temperatūra pakilo iki 37, truputį krėtė šaltis. Vadinasi, skiepas veikia. Šiandien – geriau. Esu darbe. Medikai sako, kad paskiepytas žmogus kitų negali užkrėsti“, – rašė Seimo narys.

Delfi primena, kad pirmadienį nuo koronaviruso „AstraZeneca“ vakcina paskiepytas buvo ir prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė bei sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Antradienį skiepytis pradėjo ministrų kabineto nariai ir parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (931)