„Aš negalėjau patikėti, kad jis man tai siūlo“, – sunkiai tramtydama emocijas vėliau policijos komisariate kalbėjo moteris.

Ir čia pat iš tyrėjų sužinojo, kad susidūrė su jau ne vienerius metus Vilniuje siautėjančiu seksualiniu iškrypėliu – vyras buvo tris kartus teistas dėl seksualinių nusikaltimų, dėl to ne kartą yra atsidūręs už grotų, tačiau vos tik išeina į laisvę, vėl grįžta prie to paties.

Apie šį iškrypėlį teisėsaugos pareigūnai nelinkę kalbėti, net teismas, neviešuose posėdžiuose nagrinėjęs jam iškeltą baudžiamąją bylą dėl seksualinių nusikaltimų, nesutiko atskleisti jo vardo ir pavardės, nors neviešu procesu buvo siekiama apsaugoti tik nuo jo nukentėjusias aukas.

Bet apie jį būtina sužinoti visiems ir ypatingai nepilnamečius auginantiems tėvams – iškrypėlio akiratyje buvo atsidūrusi ne tik jau suaugusi moteris, bet ir mažametė, dar nė keturiolikos metų neturinti mergaitė. Ir tai – net ne vienintelės aukos – vyras per apklausą policijoje net neprašytas prisipažino, kad bendravo ne su viena moterimi ir mergaite, tačiau šios su juo nutraukė santykius, kai tik sužinojo apie seksualinius troškimus.

2016, 2017 ir 2020 m. dėl seksualinio tvirkinimo, vaikų išnaudojimo pornografijai, sveikatos sutrikdymo teistas vyras policijos pareigūnams įkliuvo praėjus vos trims mėnesiams po to, kai buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos – prieš tai jis gerą mėnesį interneto platybėse ieškojo naujų aukų. Ir šįkart jo padaryti nusikaltimai niekuo nesiskyrė nuo anksčiau įvykdytų – jis veikė lygiai taip pat, kaip ir prieš paskutinį kartą patekdamas už grotų.

Todėl patyrusiems sostinės kriminalistams jį surasti nebuvo sudėtinga – jie nežinojo daugiau seksualinių iškrypėlių, kurie ieškotų vaikus auginančių jaunų moterų ir joms siūlytų intymius santykius. Ne tik joms – vyras norėjo, kad sekso orgijose dalyvautų ir vaikai.

„Tokios fantazijos mane labai jaudino“, – per apklausą policijos tyrėjams prisipažino vilnietis.

Į areštinę uždarytas vyras netrukus buvo suimtas – laukdamas teismo jis už grotų praleido daugiau kaip devynis mėnesius. Taip buvo siekiama užkirsti kelią kitiems galimiems nusikaltimams – iškrypėlis prisipažino, kad savęs negali kontroliuoti ir net prašė paskirti priverstinį gydymą „nuo seksualinių fantazijų“.

Asociatyvi nuotrauka
„Suprantu, kad tai yra liga, esu priklausomas nuo seksualinių fantazijų, pats negaliu pakeisti savo gyvenimo būdo, todėl noriu, jog man būtų paskirtas priverstinis gydymas“, – šiandien sako vėl į kalėjimą uždarytas vilnietis.

Ikiteisminis tyrimas policijoje buvo pradėtas, kai į pareigūnus kreipėsi vienos mažametės mergaitės motina – dukra jai prisipažino, kad „kažkoks vyras“ jai per „Viber“ programėlę telefonu „rašinėja kvailas žinutes ir siunčia nuotraukas“. Ne bet kokias nuotraukas – jose ne tik nuogi vyrai, bet ir mažamečiai berniukai.

„Paprašiau dukros parodyti savo telefoną, – policijoje aiškino mažametės motina. – Ir tada pamačiau, kad vyras buvo atsiuntęs nuotraukas, kuriose buvo pavaizduoti apnuogintų vaikų kūnai ir lytiniai organai, taip pat jis siuntė vaizdo įrašą, kuriame buvo vaizduojami lytiniai aktai su akivaizdžiai mažametėmis mergaitėmis bei homoseksualinis lytinis aktas tarp dviejų berniukų.“

Mergaitės motina sakė, kad jos dukrai rašęs vyras taip pat šios prašė atsiųsti savo nuogo kūno ir savo lytinių organų nuotraukas, klausė, ar jai patinka seksas.

„Neįtikėtina, bet mano dukra buvo parašiusi savo amžių, buvo akivaizdu, kad ji yra mažametė, tačiau tas vyras nesiliovė – jis tęsė sveiku protu nesuvokiamus veiksmus: siūlė mano dukrai su juo mylėtis, taip pat siūlė tai daryti trise – kartu su mano dukros bendraklase“, – policijoje motina atskleidė šokiruojančią realybę.

Ne ką mažiau šokiruoja ir tai, kad mergaitė vyrui buvo parašiusi, kad šis yra nesveikas ir net nurodė, jog dėl jo rašytų žinučių ir siųstų nuotraukų bei vaizdo įrašo kreipsis į policijos pareigūnus, bet iškrypėlis vis tiek nesiliovė.

„Kai dukra man parodė žinutes, nutarėme kartu jam parašyti – norėjau kuo daugiau apie jį sužinoti prieš kreipdamasi į policiją, – per apklausą kalbėjo mažametės motina. – Dukra tam vyrui parašė, kad nesikreips į policiją, jeigu jis nupirks mobiliojo ryšio telefoną. Ir jis patikėjo, kad mergaitė tylės – žadėjo nupirkti telefoną, jeigu ši ne tik nesikreips į policiją, bet ir apie susirašinėjimą nieko nepasakys savo tėvams. Tada jis paskambino – sakė, kad telefoną nupirks rytoj ir pasiūlė susitikti, tik prašė, kad ji į susitikimą ateitų viena, o ne su kokia nors drauge. Bet galop jis persigalvojo – pasakė, kad mergaite nepasitiki, telefono negalės nupirkti, todėl dukra nutraukė pokalbį. Po to jis dar rašė, bet dukra daugiau nebeatsakė.“

Mažametės motina pažymėjo, kad iškrypėlis taip ir neatskleidė, iš kur jis turi jos dukros telefono numerį: „Jis sakė, kad ir pats nežino, esą numeris jau buvo telefone, kai jį nusipirko“.

Asociatyvi nuotrauka
Anot motinos, jos dukra su vyresniais berniukais nebendrauja, yra paklusni, gerai mokosi, lanko įvairius būrelius ir su įtartinomis kompanijomis nesusideda, o apie tai, kad iš nepažįstamo vyro sulaukia „keistų žinučių“, ji niekam daugiau nebuvo pasakojusi – apie tai žinojo tik jos bendraklasė, kuri kartą buvo šalia, kai iškrypėlis jai parašė žinutę.

„Manau, kad mano dukrai buvo gėda dėl tokių žinučių“, – prisipažino motina.

Moteris taip pat pažymėjo, kad jos dukrą persekiojęs vyras šiai sutrikdė sveikatą: „Ji buvo labai išsigandusi, dėl šių veiksmų ji patyrė stiprų psichologinį sukrėtimą.“

Tuo pačiu metu iškrypėlis bendravo ne tik su šia mergaite – jis prisipažino, kad į savo mobiliojo ryšio telefoną buvo įsidiegęs programėlę „Snapchat“ ir būtent čia susipažindavo su mažametėmis ir nepilnametėmis mergaitėmis, o vėliau jų bendravimas persikeldavo į kitas platformas.

„Labai daug nepilnamečių mergaičių naudojasi „Snapchat“, dalis jų pačios ieško nuotykių“, – policijoje aiškino iškrypėlis. Ir pridūrė, kad nė vienos mergaitės, o jų buvo apie dešimt, net nevertė savęs fotografuoti.

„Tik joms parašydavau ir jos pačios sutikdavo – manau, kad jos ne tik man, bet ir daug kam kitiems siuntė tokias nuotraukas“, – nė kiek nesivaržydamas aiškino jis.

Taip jis susipažindavo ne tik su nepilnametėmis, bet ir suaugusiomis moterimis – kai policija jau buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl mažametės seksualinio tvirkinimo, viena moteris paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė, kad virtualioje erdvėje susidūrė su iškrypėliu, kuris jai prisipažino, jog nuolat turi intymių santykių su savo mažamete dukra. Ir, negalėjo patikėti, siūlė jai su savo nepilnamečiu sūnumi prie jų prisijungti.

Vėliau į policijos komisariatą iškviesta ir nukentėjusiąja ikiteisminiame tyrime pripažinta moteris pareigūnams prisipažino, kad su šiuo vyru ji susipažino vienoje pažinčių svetainėje.

„Vieną dieną pamačiau, kaip man vyras parašė žinutę: „Labas, kiek vaikui metukų?“ – sakė ji. – Klausimas buvo keistokas, tačiau nieko blogo neįtariau, nes savo anketoje buvau pažymėjusi, kad turiu vaikų. Tada jam atrašiau, kad įdomus pirmas klausimas, bet parašiau, kiek mano sūnui metų. Jis man tada atrašė: „Maniškei 8 m.“. Parašiau, kad geras amžius šitų mažų vaikų, o jis tada atsakė: „Jo, va guli šalia... Ateitum pas mus į lovytę?“. Tada paklausiau, kur jo žmona, bet jis atsakė, kad ji mirusi prieš trejus metus.“

Moters teigimu, netrukus vyras pasiūlė bendrauti ne pažinčių svetainėje, o „WhatsApp“ arba „Viber“ programėlėse, nes esą „čia viska ilgai vyksta“, be to, žadėjo atsiųsti ir savo su dukra nuotraukas.

Asociatyvi nuotrauka
„Kadangi kurį laiką, gal 9 minutes, neatrašiau, jis manęs paklausė, ar supykau, bet atsakiau, kad kol kas nėra ko pykti, ką tik atsikėliau, nes reikia galvoti apie pusryčius mažajam sūnui į lovą“, – moteris neneigė, kad su vyru sutiko bendrauti „Viber“ programėlėje. Tiesa, ji prieš tai dar spėjo išanalizuoti jo anketą pažinčių svetainėje – vyras ją buvo sukūręs vos prieš savaitę, bet jau buvo spėjęs apsilankyti 171 kartą, tebuvo parašęs tik vardą, gimimo metus ir zodiako ženklą. Jie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo išgalvoti, o anketa ištrinta.

„Kai jis man parašė per „Viber“ programėlę, ėmė pasakoti, kad gyvena tik su dukra, klausė, ar aš tik su sūnumi gyvenu, – pasakojimą policijoje tęsė moteris. – Paskui šiek tiek pabendravome bendrais klausimais, apie gyvenamąją vietą, antras puses – kad trūksta jų. Jis rašė, kad turi dviejų kambarių butą, sakė, jog jam trūksta moteriško kvapo, todėl ieško moters gyvenimui kartu – norėjo, kad ji nebūtų vienuolė ir mėgtų seksą be tabu. O tada netikėtai parašė, kad susijaudino. Paklausiau, kur jo dukra, jis atrašė, kad šalia, guli nuoga ant pilvo, žiūri televizorių ir nemato, ką tėtukas daro. Jis man rašė, kad patenkins save ranka. Tada man pasirodė keista, kad šalia jo yra dukra, o jis daro tokius dalykus, todėl paprašiau, kad atsiųstų nuotrauką ir parodytų bendrą vaizdą – kas yra ant lovos ir panašiai, o ne save.“

Moteris negalėjo patikėti, kai netrukus sulaukė pirmosios nuotraukos – joje buvo nufotografuota pusnuogė mergaitė.

„Bet šią nuotrauką jis netrukus ištrynė ir man parašė, kad, ko gero, aš jau ant jo supykau“, – moteris sakė, jog tuo metu buvo labai suglumusi, nes taip ir nesuprato, kas vyksta – sunku buvo suvokti, ar tai tikra istorija, ar tai tik jo fantazijos.

Moteris išdrįso paklausti: „Kodėl tavo dukra yra nuoga?“.

„Man buvo labai keista, kaip toks vaikas gali gulėti nuogas su nuogu tėvu lovoje, tada man net kilo įtarimas, kad tai ne jo dukra, o nuotrauka paimta kur nors iš interneto, – policijos tyrėjams kalbėjo moteris. – Paskui jis atsiuntė kitą nuotrauką, kurioje matėsi nuoga mergaitė, nusisukusi į spintą, labai ilgais plaukais.“

Moteris suabejojo, ar tai tikrai vyro dukra, net šiam parašė, kad greičiausiai jis šias nuotraukas surado internete, tačiau vyras ėmė jai aiškinti, jog gali duoti savo mažametės dukros telefono numerį – lai ji paskambina ir įsitikina, kad tai neišgalvota istorija. Bet ji taip ir nepaskambino.

„O tada jis man parašė, kad važiuoja į darbą, o nuogą dukrą paliko namuose, – sakė su iškrypėliu susidūrusi vilnietė. – Tada jo paklausiau, ar jis žaidžia su ja, kokius žaidimus žaidžia. Jis atsakė, kad žaidžia daktarą, nes reikia patikrinti, ką ir kur skauda. Paklausiau, kuo tikrina, o jis atrašė, kad rankomis, liežuviu. Taip pat jis parašė, kad dabar yra prie vairo, susijaudino, ir tai bus mūsų paslaptis. Aš jam pritariau – tai dariau sąmoningai tik dėl to, kad išsiaiškinčiau daugiau aplinkybių, nes man pasidarė baisu, jog gali būti skriaudžiamas vaikas.“

Asociatyvi nuotrauka
Moteris netrukus sulaukė kitos vyro žinutės – jis klausė, ar ši sutiks prisijungti prie žaidimo.

„Rašė, kad būsiu seselė, jis džiaugėsi, kad pagaliau mane surado, nes jam tokios mamytės ir reikia“, – nukentėjusioji policijoje pasakojo, jog netrukus vyras ėmė svajingai rašyti, kaip jie vakare „žais žaidimus“.

O kol ruošėsi „žaidimams“, moteris paprašė jo atsiųsti daugiau nuotraukų – ir šis siuntė, kaip pats sakė, savo dukros. Bet trumpam – kai tik ji peržiūrėdavo, iš karto ištrindavo.

„Jis rašė, kad galima manimi pasitikėti ir netrukus atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame su mergaite buvo atliekamas lytinis aktas“, – moteris norėjo išsaugoti ir šį įrašą, bet nesuspėjo – vyras netrukus ištrynė.

„Jis aiškino, kad ir man reikia pratinti savo vaiką, kad bus pasaka, jei žaisime keturiese – sakė, jog savo prie tokių dalykų dukrą pratina nuo trejų metų, kol dar žmona buvo gyva, o daro taip dėl to, kad dukra yra žmonos kopija“, – siaubingą susirašinėjimą su iškrypėliu policijoje citavo moteris.

Ir čia pat pridūrė, kad sulaukė šokiruojančio patarimo – esą ji, kaip mama, taip pat turėtų leisti savo mažamečiui sūnui ją liesti ir t. t.

„Apie tai papasakojau draugei, su kuria nutarėme „pavaidinti“ detektyvus – norėjau išsiaiškinti, ar tikrai yra ta mergaitė, ar tikrai vyksta tai, apie ką jis rašo“, – sakė ji.

Ir vyrui paskambino telefonu – iš pradžių kalbėjosi bendromis temomis, o vėliau pokalbis pakrypo apie dukrą – vyras prisipažino, kad ją prievartauja analiniu būdu, esą anksčiau jai skaudėjo, o dabar jau priprato.

Pokalbis netrukus nutrūko, nes moterį pakvietė sūnus – ji nenorėjo, kad šis girdėtų, apie ką ji kalba su nepažįstamuoju.

„Tada jis ėmė man rašyti – sakė, kad dukra jį dažnai patenkina oraliniu būdu“, – moteris pareigūnams atskleidė ir daugiau itin šlykščių pokalbio detalių, kurios dar labiau šokiruoja nei jau aprašyta situacija...

Nors ji vyro ėmė vengti, tačiau šis nesiliovė rašęs – jo žinutės vis labiau ir labiau moterį šokiravo. Jis net neprašytas ėmė siųsti nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose seksualiai smurtauja esą prieš savo dukrą. Ir net prašė vakare su sūnumi prisijungti prie „linksmybių“.

Bet moteris neprisijungė – kitą dieną vėl sulaukė šokiruojančių vaizdų.

„Jis rašė, kad taip džiaugėsi mane radęs, o aš dingau, nebeprisijungiu pokalbiams“, – sakė ji. Ir iš karto sulaukė siaubingo vaizdo įrašo – buvo prievartaujama mergaitė. Ta pati, kurios nuotraukas anksčiau buvo mačiusi.

„Supratau, kad tai viena ir ta pati mergaitė, tie patys plaukai, akys, veidukas, todėl nieko nelaukusi paskambinau bendruoju pagalbos numeriu 112“, – sakė ji.

Vyras apie tai nieko nežinojo, todėl ir toliau ją atakavo žinutėmis, kol galop liovėsi – moteriai parašė, kad su ja nuobodu, nes ji šalta ir neįdomi.

Asociatyvi nuotrauka
Kai vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, moteris iš policijos tyrėjų sužinojo, kad bendravo su iškrypėliu – jis net neturėjo dukros, o nuotraukas ir vaizdo įrašus buvo suradęs internete ir siuntinėjo ne tik jai, bet ir kitoms moterims. Tik kitos, pamačiusios šokiruojančius vaizdus, bendravimą iš karto nutraukdavo.

„Pažinčių svetainėse ieškojau moterų – mano tikslas buvo susirasti ištvirkiausią moterį, su kuria galėčiau kalbėti apie savo seksualines fantazijas“, – per apklausą prisipažino iškrypėlis. Jis nė kiek nesivaržydamas pasakojo, ką toms moterims rašė: „Kad išlaikyčiau jų dėmesį, siųsdavau pornografines nuotraukas ir vaizdo įrašus su vaikais“.

Vyras sakė, kad savo nuotraukų moterims niekada nesiuntė – bijojo atskleisti savo tapatybę.

„Bendravau su mergaitėmis nuo 10 metų, taip pat su moterimis, kurios yra ne vyresnės nei 30 metų“, – sakė jis. Ir čia pat prisipažino, kad tuo metu, kai jį sulaikė policijos pareigūnai, buvo užmezgęs virtualų kontaktą su keturiomis 13-15 metų mergaitėmis.

Iškrypėlio išpažintis kaip reikiant pribloškė daug ko mačiusius policijos tyrėjus – vyras prisipažino, kad negali gyventi be pornografijos.

„Dabar mane domina pornografija su vaikais, o ne su suaugusiais, nežinau, kodėl – anksčiau tiesiog turėjau priklausomybę pornografijai, bet kai pamačiau vaizdų su vaikais, mane tik tai ir domina“, – sakė jis.

Vyras net turėjo paaiškinimą, kodėl bendravo su moterimi, kuriai taip pat siuntė įvairius pornografinius vaizdus su seksualiai išnaudojama mažamete mergaite.

„Žinojau, kad ji suaugusi moteris, bet vis tiek su ja bendravau – ji turėjo mažametį sūnų, o mane jaudino fantazijos, susijusios su vaikais, todėl jai ir sakydavau, kad šalia yra mano mažametė dukra“, – policijoje kalbėjo iškrypėlis.

Jis sakė, kad bendraudamas tiek su mergaitėmis, tiek su moterimis pateikdavo melagingą informaciją apie save, taip pat jas kviesdavo susitikti, nors esą iš tiesų net neketino su jomis susitikti.

„Nenoriu realių susitikimų ar santykių, mane jaudina tik mano fantazijos, kurias aš išdėstau telefonu arba susirašinėdamas“, – vyras teigė, kad per savo gyvenimą taip ir nebuvo susitikęs nė su viena mergaite ar moterimi, su kuria susirašinėjo.

„Dėl to, ką padariau, gailiuosi, bet tuo pačiu suprantu, kad tai yra kaip liga, esu priklausomas nuo seksualinių fantazijų ir su jomis nesusitvarkau – noriu, kad man būtų paskirtas priverstinis gydymas nuo tokių seksualinių fantazijų, nes pats neprisiverčiu keisti tokio savo gyvenimo būdo“, – vyras neslėpė, kad buvo kreipęsis pagalbos pas psichiatrą, tačiau taip ir nesigydė – esą gydytojas paaiškino, kad „su tuo“ reikia dirbti metų metus, gydymo negalima nutraukti, visos tos fantazijos „yra giliai galvoje“ ir neužtenka tik mėnesį gydytis.

Asociatyvi nuotrauka
Ne vienerius metus siautėjusio seksualinio iškrypėlio, kuriam medikai yra diagnozavę psichikos sutrikimą – pedofiliją, baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad jis už grotų turės praleisti 3 metus.

„Kaltinamasis daro analogiškas ar panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, žinodamas ir suprasdamas savo nusikalstamus potraukius, kad jo veiksmai daro didelę žalą vienai iš labiausiai pažeidžiamų grupių – mažamečiams ir nepilnamečiams, žinodamas atsakomybę už jo daromus nusikaltimus, kad naujos nusikalstamos veikos padarytos tepraėjus dviem mėnesiams po laisvės atėmimo bausmės atlikimo, sprendžia, kad bausmės tikslai, tarp jų galimybės daryti naujas veikas atėmimas, bus pasiekti tik skyrus griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą“, – nurodė teismas.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Dalia Ulianskaitė-Zabulionienė pažymėjo, kad negali patenkinti nuteistojo prašymo jam taikyti priverstinį gydymą nuo pedofilijos, nes tokia galimybė baudžiamajame įstatyme nėra numatyta.

„Kita vertus, laisvės atėmimo vietose, vykdant socialinę reabilitaciją, kuri grindžiama nuteistųjų nusikalstamo elgesio rizikos valdymu ir atkuriamo teisingumo įgyvendinimu, gali būti taikoma „SeNAT“ programa – seksualiai nusikaltusių asmenų terapijos programa, skirta pakartotinių seksualinių nusikaltimų prevencijai ir šiuos nusikaltimus padariusių asmenų reintegracijai į visuomenę, – nurodė teisėja. – Šios programos pagrindinis uždavinys – padėti nuteistiesiems nustatyti ir valdyti jų rizikos faktorius bei išmokyti tuos faktorius kontroliuoti ir valdyti ateityje. Be to, asmuo, kuriam nustatyta pedofilijos diagnozė, gali kreiptis pas psichiatrą ir endokrinologą dėl gydymo vaistais paskyrimo ar kt.“

Teismas šioje byloje nukentėjusiąja pripažintai mažametei priteisė 3 tūkstančius eurų neturtinei žalai. Moteris, kuri taip pat nukentėjo nuo iškrypėlio, ieškinio dėl žalos atlyginimo nebuvo pateikusi.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)