„Šiandien iki 14.30 val. gavome 15 pranešimų apie galimai padarytus pažeidimus. Širvintų rajone gavome 4 pranešimus, Trakų rajone - 11. Tikriname visus pranešimus, tačiau nėra pradėta ikiteisminių tyrimų. Surašytas tik vienas administracinės teisės pažeidimo protokolas. (...) Vienas asmuo atėjo balsuoti į rinkimų apylinkę Trakų rajone, Lentvaryje, ir buvo neblaivus“, - BNS sakė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas.

Pasak jo, taip pat gautas pranešimas apie tai, kad Trakų rajone važinėjo automobilis ir agitavo balsuoti už vieną iš partijų, tačiau policijos pareigūnams atvykus nurodytu adresu automobilio nerasta, į pareigūnus niekas nesikreipė.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė teigė, kad komisija nėra sulaukusi daug pranešimų apie galimus pažeidimus.

„Gautas pranešimas apie tai, kad gyventojams buvo dalijamas agitacijos draudimo laikotarpyje išleistas laikraštukas. Tą informaciją tikriname ir stebime. Iš Širvintų rajono gavome pranešimą, kad vienoje rinkimų apylinkėje yra galimai neblaivūs komisijos nariai. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, patikrintas jų blaivumas, neblaivių asmenų nebuvo rasta“, - sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė L.Matjošaitytė.

Iš viso nuo gegužės 22 dienos iki sekmadienio 14.30 val. policija gavo 37 pranešimus (12 – Širvintų rajone, 25 – Trakų rajone) apie galimus pažeidimus, susijusius su pakartotiniais rinkimais.

Širvintų rajone pakartotinai renkamas meras, Trakuose vyksta tiek mero, tiek tarybos rinkimai. Šiose savivaldybėse Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo mėnesį vykusių rinkimų rezultatus.

Rinkimai į Seimą Varėnos-Eišiškių vienmandatėje rinkimų apygardoje organizuojami, nes kovą vykusių savivaldos rinkimų metu Varėnos meru buvo išrinktas Seimo narys Algis Kašėta.