Birželio 17 d. apie 10 val. Tauragės apskr. VPK Šilutės PK gavo organizacijos „Baltosios pirštinės“ pranešimą apie galimą rinkėjų papirkimą išankstiniuose rinkimuose Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. Į Tauragės apskr. VPK Šilutės PK buvo pristatytas 50-metis vyras, kuris paaiškino, kad pinigų jam niekas nesiūlė, o jo pažįstama kitam pažįstamam vyrui padavė lapelį, ant kurio buvo užrašyta pavardė, už ką balsuoti, ir skaičiai, kurie yra kandidatų numeriai sąraše. Perdavus lapelį, visi asmenys išsiskirstė. Įvykis tiriamas.

Birželio 17 d. 17 val. 36 min. Tauragės apskr. VPK Šilutės PK gavo rinkimų stebėtojos pranešimą, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g., prie balsavimo apylinkės sutiktas nepažįstamas vyriškis papasakojo, kad jam buvo pasiūlyti 5 eurai, kad jis balsuotų rinkimuose į merus už tam tikrą kandidatą ir partiją. Įvykis tiriamas.

Birželio 17 d. 17 val. 49 min. Tauragės apskr. VPK Šilutės PK gavo organizacijos „Baltosios pirštinės“ pranešimą apie galimą rinkėjų papirkinėjimą išankstiniuose rinkimuose. Merginai telefonu paskambino jos draugas ir pasiūlė balsuoti už pinigus. Merginai pasakius, kad yra nepilnametė, ji pasiūlė savo brolį, kuris sutiktų taip padaryti. Įvykis tiriamas.

Birželio 17 d. 18 val. 18 min. Tauragės apskr. VPK Šilutės PK gavo Šilutės rajono Nr. 47 Savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko pranešimą, kad Šilutėje, Rusnės g., yra sustabdytas taksi automobilio vairuotojas, kuris galimai siūlo asmenims balsuoti už pasirinktą kandidatą ir už balsą sumoka pinigus. Pareigūnams atvykus į minėtą vietą, automobilyje sėdėjo 49-erių metų vyras ir du jaunuoliai. Pasikalbėjus su pačiu vairuotoju, pastarasis nurodė, kad niekam pinigų nemokėjo, o tik posūniui paskambinus, privažiavo jų paimti su draugu po balsavimo. Įvykis tiriamas.