Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pranešime nurodoma, kad mergaitė gali patirti smurtą iš motinos, kuri esą kaip partnerė gyvena kartu su V. Mikalauskaite. Kad namuose esą yra smurtaujama, kaip savo įraše instagrame teigė knygų apžvalgininkė N. Žaliūkė, mergaitė papasakojo vienai merginai, kuri ir pasidalino garso įrašu. Influencerė neabejoja, kad tai nėra išgalvota istorija, nes mergaitė esą nurodė tiek savo motinos, tiek dėl nužudymą nuteistos draugės vardus, be to, mažo amžiaus vaikas tokių pasakojimų negalėtų išsigalvoti.

Kas tiksliai galimai smurtauja prieš mergaitę, nenurodoma.


„Dėl šio minimo atvejo labai kviečiame žmones, kurie žino vaiko ar jo artimųjų buvimo vietą, ar turi įrodymų apie vaiko patiriamą smurtą, nedelsiant susisiekti su vaiko teisių gynėjais, – pranešime spaudai rašo vaiko teisių gynėjai. – Prašome kuo skubiau pasidalinti turima informacija, kad galėtume nedelsiant sureaguoti ir pasirūpinti vaiko saugumu.“

Penktadienio vakare vaiko teisių sergėtojai padėkojo visiems sureagavusiems ir reikiamą informaciją suteikusiems žmonėms. Vaiko teisių gynėjai kartu su policijos pareigūnais jau nuvyko į šeimą, įvyko pokalbis su mama, vaiku, vertinamos visos aplinkybės dėl galimo smurto.

Ar infomacija apie galimą smurtą yra tikra, kol kas nepranešama.

Tarnybos atstovai taip pat pažymėjo, kad visais atvejais, kilus įtarimams, kad vaikas patiria smurtą ar tiesiog norint pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais, žmonės kviečiami skambinti nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą taip pat galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Vaiko teisių gynėjai primena, jog kiekvienas gali padėti sustabdyti smurtą visuomenėje, tad pastebėjus bet kurios rūšies smurtą, nuo kurio galimai kenčia vaikai, jie prašo nelikti abejingiems ir visada pranešti šią informaciją.

Po žinios apie galimai skriaudžiamą mažametę daugelis prisiminė jau daugiau kaip savaitę socialiniuose tinkluose taip pat plintančius įrašus, kuriuose yra nufotografuota šiuo metu Pakelės namuose gyvenanti V. Mikalauskaitė – teigiama, kad ji esą dirba kasininke viename prekybos tinkle Panevėžyje. Ši žinia šokiravo ne vieną pirkėją.

Kaip Delfi.lt skelbė anksčiau, 17-metės kūną į gabalus sukapojusios, paskui jos dalis po įvairias Šiaulių miesto dalis ir šiukšlių konteinerius išmėčiusios bei daugiau kaip kilogramą kūno į šaldiklį susidėjusios ir net išsikepti planavusios nužudytosios bendraklasės, kurias žiniasklaida praminė kanibalėmis, jau gyvena ne kaip kitos sunkius nusikaltimus įvykdžiusios nusikaltėlės. Lietuvos kalėjimų tarnybos direktoriaus nutarimu šaltakraujės žudikės buvo perkeltos į atvirojo tipo bausmės atlikimo vietą.

Už bendraklasės nužudymą 20 metų laisvės atėmimo bausmėmis nuteistos kanibalės jau yra pasikeitusios savo pavardes.

„Žinia, kad mūsų dukros žudikės yra perkeliamos gyventi į laisvę, mus šokiravo, – anksčiau Delfi.lt sakė nužudytosios nepilnametės motina Dalia Račkauskienė. – Aišku, nesitikėjome, kad jos ten sėdės visą gyvenimą ir žinojome, jog ateis ta diena, kai jos bus laisvos. Na, bet tikrai nemanėme, kad tai atsitiks joms atsėdėjus vos pusę šioms skirtos bausmės laiko – iki šiol manėme, kad tik atlikusios tris ketvirtadalius bausmės jos galės pradėti reikšti savo pageidavimus išlaisvinti. Deja, pasirodo, mūsų įstatymai gerokai „patobulėjo“ – viskas daroma, kad kuo greičiau išlaisvinti nusikaltėlius.“

Nužudytos nepilnametės tėvams iš Panevėžio kalėjimo atsiųstame rašte nurodoma, kad atviro tipo bausmės atlikimo vietose esantys nuteistieji „turi teisę be apribojimų naudotis pinigais, pasimatyti su kitais asmenimis išvykus iš bausmės atlikimo vietos, bausmės vietoje turėti telefoną ir juo naudotis, taip pat naudotis interneto ryšiu, laisvės atėmimo vietų įstaigos direktoriaus įgaliotam pareigūnui leidus, iki 14 valandų išvykti iš bausmės atlikimo vietos, jeigu to reikalauja jų dirbamo darbo pobūdis, taip pat darbo paieškos, gydymosi, mokymosi tikslais.“

Be to, nuteistosios gali savaitgalius leisti ne atviro tipo bausmės atlikimo vietoje – jeigu tik norės, joms bus leista grįžti į namus Šiauliuose ar aplankyti kitus bet kurioje Lietuvos vietoje gyvenančius artimuosius.

Daugiau apie visą Lietuvą sukrėtusią kanibalių istoriją skaitykite susijusiuose straipsniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)