Vilniaus apskrities VRK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja DELFI patvirtino, kad V. Ušacko brolio kraujyje rasta 1,32 prom. alkoholio.

Tai daugiau nei buvo skelbiama iki šiol. Įvykio vietoje dirbę pareigūnai buvo pranešę, kad į alkotesterį V. Ušacko brolis buvo įpūtęs 1,28 prom.

Įvykio metu, kai automobilis rėžėsi į medį, žuvo kartu važiavusi vairuotojo motina. Sekmadienį V. Ušackas feisbuke paskelbė, kad šį savaitgalį su mama planavo švęsti jos 87-ąjį gimtadienį.

Pagal LR administracinių teisės aktų pažeidimo kodeksą, tai – lengvas girtumas.

DELFI primena, kad tragiškas įvykis įvyko trečiadienio popietę. Apie įvykį pareigūnams buvo pranešta 13 val. 50 min.. Suvestinėje pranešama, kad automobilis „Honda CRV“, vairuojamas neblaivaus (1,28 prom.) vyro (gimusio 1956 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo keleivė (gimusi 1932 m.), vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų pristatytas į Vilniaus ligoninę.

Ketvirtadienį V. Ušackas DELFI teigė, kad gydytojai jį informavo, jog broliui plyšo kraujagyslė ir kraujas išsiliejo į smegenis. „Dėl to jis prarado sąmonę ir padarė avariją“, – DELFI sakė V. Ušackas.

Apie galimą brolio girtumą V. Ušackas kalbėti nenorėjo. „Tyrimų rezultatų dar nėra, mane labai nustebino, kaip žmogui be sąmonės, neištyrus kraujo rezultato, galima nustatyti girtumą. Juo labiau kad tėvelis juos išlydėjo per pietus į ligoninę. Jis labiausiai pakraupęs dėl tokių pareiškimų“, – teigė jis. V. Ušackas sakė, kad laukia kraujo tyrimų rezultatų.