Delfi žiniomis, penktadienį Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas surašė tai numatantį administracinio nusižengimo protokolą.

Seime apdovanojimą „Metų valstybės kūrėjas“ pelnęs O. Šurajevas lankėsi kovo mėnesį.

Apsilankymo metu jis negailėjo kandžių žodžių kai kurių Seimo narių atžvilgiu, iššaukiančiai elgėsi, todėl buvo nuspręsta į parlamento rūmus jo daugiau neįleisti.

Pažemino orumą

Policija penktadienį nusprendė, kad atvykęs į Seimą, filmuodamas save ir aplinką bei vėliau vaizdo medžiagą įkėlęs į „YouTube“, O. Šurajevas padarė nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, kurio metu keikėsi necenzūriniais žodžiais bei pažemino Seimo narių orumą ir garbę.

Policija nustatė, kad O. Šurajevas Seimo narės Agnės Širinskienės atžvilgiu pasisakė žeminančius žodžius ir frazes: „Agne, Agne, Agne, neignoruokite manęs. Agne, Agne, aš jums šokoladą atnešiau. Agne, paimkite šokoladą“, tuo A. Širinskienei padarydamas neturtinę žalą.

Tokią žalą, anot policijos, jis padarė ir parlamentarui Dainiui Kepeniui, sakydamas „beje, jūs žinot, kad aš viešam žmogui galiu pasiūlyti čiulpt b...į? Siūlau tą patį jums, nes jūs esate prorusiškas šūdo gabalas, iki“.

Policijos nuomone, neturtinė žala buvo padaryta ir Seimo nariui Mindaugui Puidokui, kurį O. Šurajevas vadino „vieninteliu Rusijos atstovu Seime“, sakė „čia vyksta balsavimas, ar skanus Putino penis, ir aš manau, kad Puidokas pasakys – labai skanu. Taip, Mindaugai?“ ir kitas panašias frazes.

Taip pat nustatyta, kad neturtinė žala padaryta Remigijui Žemaitaičiui, kurio O. Šurajevas teiravosi, kodėl šis yra „vaflis“, bei Seimo nariui Aidui Gedvilui ir parlamentarui Petrui Gražuliui, kurį komikas įvardijo „LGBT atstovu Seime“. „Profesionaliausias Lietuvos gėjus. Labai gražus penis pas jį yra. Galite neuždenginėt penio?“, – tokią frazę fiksavo policija.

Skyrė baudą

Vilniaus policija nusprendė už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą O. Šurajevui skirti 15 eurų baudą, o už politiko ar valstybės pareigūno garbės ir orumo pažeminimą – 25 eurų baudą.

ANK numato, kad asmens vienu metu padaryta veika užtraukia administracinę atsakomybę pagal kelis šio kodekso straipsnius ar straipsnio dalis, galutinė nuobauda šiam asmeniui skiriama pagal sankciją, nustatytą už sunkesnįjį iš padarytų administracinių nusižengimų. Todėl nuspręsta, kad O. Šurajevas turės sumokėti 25 eurų baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)