Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas nusprendė K. Bobeliui skirti 150 Lt baudą tik už eismo įvykio sukėlimą. Administracinio teisės pažeidimo byla dėl pasišalinimo iš įvykio buvo nutraukta. Už šį pažeidimą jam grėsė bauda nuo 3 iki 4 tūkst. Lt arba teisės vairuoti transporto priemonę nuo trejų iki ketverių metų praradimas.

Bylos duomenis, administracinio teisės pažeidimo protokolas K. Bobeliui buvo surašytas dėl gegužės 3-iąją įvykusio eismo įvykio, kai apie 18.20 val., Vilniaus g., Vilniuje, jis, vairuodamas automobilį „Kia Sorento“ ir pravažiuodamas stovintį automobilį „Nissan Qashqai“ nepaliko tarpo iš šono, kliudė ir apgadino abu automobilius.

K. Bobelis pripažino kaltę iš dalies ir aiškino, kad važiuodamas Vilniaus gatve, kliudė netvarkingai stovėjusį automobilį, nes tuo metu į kelią esą išbėgo vaikai.

Buvęs parlamentaras aiškino, kad iš karto sustojo ir apžiūrėjo automobilį, kuriame nebuvo vairuotojo. Tada, kaip aiškino K. Bobelis, jis buvo priverstas važiuoti, nes jam pradėjo signalizuoti iš paskos atvažiuojantys automobiliai.

Pavažiavęs šiek tiek į priekį, K. Bobelis teigia norėjo pasistatyti automobilį, bet jam nepavyko, tuomet grįžo prie apgadintos mašinos, bet joje ir vėl nieko nebuvo.

„Tada nuvažiavau paieškoti vietos pastatyti mašiną, – savo pasiaiškinime rašė K. Bobelis. – Kai vėl grįžau prie „Nissan“ automobilio, ten jau buvo savininkas ir policijos pareigūnai. Bandžiau aiškinti situaciją, norėjau duoti draudimo polisą, bet pareigūnai ir savininkas atsisakė bendrauti ir pasakė, kad jau viskas įforminta“.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad K. Bobelis iš įvykio vietos pabėgti tikslo neturėjęs. Pasak teismo, buvęs parlamentaras iš įvykio vietos tyčia nepasišalino, neturėjo tikslo išvengti atsakomybės, grįžo į įvykio vietą.

Šis teismo nutarimas dar negalutinis – policija jį gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui.