„Ikiteisminiai tyrimai yra pradėti 4 nuo vasario 20 d., kai mes pradėjome aktyviau dirbti šioje srityje. Du Utenos apskrityje, vienas Vilniaus apskrityje ir vienas Alytaus apskrityje ir vienas administracinių nusižengimų protokolas surašytas Panevėžio apskrityje dėl girto pasirodymo viešoje vietoje“, – Eltą informavo Ramūnas Matonis.

Pasak jo administracinė teisena pradėta po to, kai neblaivus asmuo, atvykęs į išankstinio balsavimo vietą, triukšmavo ir keikėsi.

R. Matonis informuoja, kad du ikiteisminiai tyrimai pradėti vasario 28 dieną ir du kovo 1 dieną.

„Pagal 172 straipsnį, dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Utenoje įvykių negaliu komentuoti, jie kol kas nevieši, kad nepakenkti tyrimams, o Alytaus apskrityje buvo atvežti žmonės balsuoti, pareigūnai sustabdė automobilį ir įtariama, kad žmonės buvo vežami balsuoti už atlygį. O Švenčionių rajone (...) taip pat įtariama, kad žmonės buvo atvežti balsuoti už atlygį“ , – sakė Policijos departamento atstovas.

Rinkėjams, kurie dėl įvairių priežasčių negalės kovo 5 d. atvykti į savo rinkimų apylinkes, vasario 28 ir kovo 1–2 dienomis nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro sudaryta galimybė balsuoti iš anksto. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.