Trečiadienį laidoje „Delfi interviu“ socialinės apsaugos ministrė Monika Navickienė sakė, kad kiekviena tokia situacija yra labai skaudi.

„Manau, kad yra tam tikras pralaimėjimas mūsų visų, kai atsitinka tokios situacijos vis dar Lietuvoje. Ypač, kai kalbame apie tokio amžiaus vaikus, kurie dar negali patys daryti pasirinkimų.

Mano žiniomis, yra pradėtas tyrimas“, – sakė ministrė.


Pasiteiravus policijos atstovo Ramūno Matonio, dėl ko konkrečiai pradėtas tyrimas, jis informavo, kad įvykis tiriamas kaip mažamečio asmens išžaginimas.

Už tai Baudžiamojo kodekso 149 str. 4 d. numatyta atsakomybė – laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ teigė, kad žinią jie gavo iš medikų, o tarnyba kreipėsi į policiją, bendravo su mažamete, jos mama, suteikė pagalbą.

„Gavome informaciją iš gydytojų, kurie nustatė, kad laukia nepilnametė. Kaip žinia, 11 metų ir 11 mėnesių. Mes iš karto informaciją perdavėme policijai, nes tai tikrai yra ypatingai mažo amžiaus mergaitė, galiu sakyti, kad vaikas.

Atvykome, kalbėjomės su mama, su mergaite. Vertinome situaciją ir suteikėme visą reikalingą pagalbą, kalbant ypatingai apie psichologinę, kurios reikėjo. Kartu su socialiniais partneriais žiūrėsime, kokių paslaugų reikia ir kokių gali reikėti ateityje“, – LNK televizijos eteryje pasakojo I. Skuodienė.

Pasak jos, pirminė informacija nurodo, jog vaiko tėtis taip yra nepilnametis, jam 16 metų.

„Informacija yra perduota policijai. Atliekamas ikiteisminis tyrimas ir jie aiškinasi visas aplinkybes dėl tėčio veiksmų ir taip toliau, kurie priklauso jiems pagal atliekamas funkcijas“, – teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)