R.Staliliūnaitė gyvųjų pasaulį paliko gegužės 9-ąją. Beveik tą pačią dieną kaip ir Barbora Radvilaitė, kuri prieš 460 metų į nebūtį iškeliavo gegužės 8-ąją.

Iki paskutinės gyvenimo akimirkos R.Staliliūnaitė nedejuodama ir nesiskųsdama grūmėsi su vėžiu. Negailestingą diagnozę žinojo tik jos bičiuliai ir teatro žmonės.

Žinia apie sunkią ligą R.Staliliūnaitę užklupo netikėtai. Prieš trejus metus rudenį aktorė vedė renginį Šiauliuose. Vidurius ėmė raižyti stiprūs skausmai.

„Grįžusi iš Šiaulių ji pasidžiaugė, kad skausmą ištvėrė, renginys nežlugo, bet kitą dieną ruošėsi pas medikus. Gydytojai paskyrė operaciją, o po jos pranešė liūdną diagnozę. Liga jau buvo pažengusi”, – prisiminė aktorės bičiulė 79 metų Valentina Sunklodaitė.

Prasidėjo sunkus gydymas. R.Staliliūnaitė atlaikė visas vėžio gydymo procedūras.

R.Staliliūnaitė, jaunystėje ir pati vienu metu svajojusi tapti medike, kruopščiai vykdė Kauno medicinos universiteto klinikų gydytojų nurodymus. Pasitikėjo tik tradicine medicina ir kitokių gydymo būdų neieškojo.

„Ji buvo santūri, inteligentiška, reikli sau ir kitiems. Visada turėjo savo nuomonę, bet kitiems jos nepiršo. Nepaprastai mylėjo Lietuvą. Matydama negeroves sakydavo, jog reikia laiko ir mūsų valstybėje viskas susitvarkys”, – prisiminimais dalijosi V.Sunklodaitė.