Pirminiais duomenimis, gimnazijos pirmokas įsiuto, kai 56 metų pedagogas paėmė jo mobiliojo ryšio telefoną. Paauglys smogė mokytojui į veidą, sudaužė akinius. Mokytoją medikai išgabeno į Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo skyrių. Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Irma Riukienė kiek anksčiau 15min atskleidė daugiau detalių apie incidentą. Rašoma, 14-metis moksleivis šioje mokykloje yra naujokas ir jau per pirmas savaites dėl jo elgesio buvo gauta skundų. Taip pat ji trumpai atsakė, kaip dabar jaučiasi mokytojas.

„Mokytojui buvo suteikta pirmoji pagalba. Jis, be abejo, jaučiasi sukrėstas, patyręs šoką“, – sakė direktorė. Direktorė pridūrė, kad įvykis šokiravo visą mokyklos bendruomenę.

Keturiolikmetis, panašu, įsiuto, kai mokytojas paėmė jo telefoną.

„Atsistojo, įkirto rėmą, du kartus paprašė grąžinti telefoną, mokytojas negrąžino, paėmė už megztinio, dar kartą paprašė, negrąžino ir pradėjo muštynes“, - pasakojo toje pačioje klasėje buvę moksleiviai. Vaizdo įraše matyti, kaip mokytojui į pagalbą atskuba kitas mokinys, baigti muštynes riksmais skatina ir kiti. Kitame vaizdo įraše užfiksuotas keturiolikmečio elgesys prieš pat konfliktą. Jis be jokio pagrindo, įsijungęs garsiakalbį, skambina Bendruoju pagalbos telefonu 112 ir giriasi sumušęs klasioką. „Mokytojas gal tris ar keturis kartus prašė padėti telefoną“, - teigė liudininkai.

Apie bendraklasį prabilo mokiniai


Moksleiviai pasakoja, kad tas mokinys yra konfliktiškas, baimę aplinkiniams jis kėlė ir savo ankstesnėse mokyklose. „Jis mėgsta pulti ant vaikų, jis buvo grėsmė visuomenei ir vaikai jo bijojo. Šokinėjo prieš mokytojus, mokytojų kabinetus apmėtydavo kiaušiniais, lįsdavo prie pirmokų“, - pasakojo keturiolikmečio bendraklasiai.

Šiai gimnazijai tai pirmas toks baisus incidentas. Gimnazijos administracija neslepia, kad mokinys jau buvo pasižymėjęs ne iš geriausios pusės, tačiau taip toli nebuvo nuėjęs. „Konfliktinių situacijų yra buvę, tvarkų pažeidimų, bet visos situacijos nekėlė saugumui grėsmės, jos buvo sprendžiamos pasitelkus į pagalbą psichologą“, - sakė gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Irma Riukienė.

Sumuštas mokytojas po apžiūros ligoninėje dabar gydosi namuose, vyrui sumušta ne tik galva, bet nuo streso padidėjo ir spaudimas. Anot gimnazijos vadovų, mokytojui jie padeda visokeriopai, bet dabar pagalbos reikia ir kitiems mokytojams bei mokiniams, gimnazijoje įsivyravo baimė, su bendruomene dirba psichologai. „Pedagogai yra sunerimę, mes lygiai taip pat, visa bendruomenė sunerimusi ir labai norėtųsi nepažeidžiant nė vienų žmonių teisių išspręsti tą situaciją“, - teigė I. Riukienė. Įvykį tiria policija, tačiau dabar pareigūnams teks narplioti du pareiškimus, nes į policiją kreipėsi ir paauglio tėvai. „Yra gautas to mokinio tėvų pareiškimas, kad mokinys vakar mokykloje buvo sužalotas, jam neva yra kaklo sužalojimai, vakar jie kreipėsi į medikus“, - teigė Šiaulių apskrities VPK vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)