K. Petkevičius sakė, kad nors įspūdinga šiluma ir atslūgo, artimiausiomis dienomis nebus šalta – vyraus pavasariškai šilti orai. Kitaip tariant, pavasaris daugiau, mažiau grįš į savo vėžes.

„Tačiau, natūralu, kad po tokių karščio bangų, esamam mėnesiui būdingesnės temperatūros lietuviui jau yra per žemos – jam šalta. Taip sakant, aukštesnės temperatūros mums tampa nauja norma.

Kalbant apie artimiausias dienas, tai kritulių sulauksime beveik kasdien. Jų intensyvumas skirtingose šalies vietovėse skirsis, protarpiais gali ir perkūnija nugriaudėti“, – tikino jis.

Penktadienį, prognozavo Gismeteo.lt direktorius, Lietuvoje numatomi panašūs orai kaip ir šiandien.

„Vyraus nepastovus debesuotumas ir trumpalaikiai, bet pasikartojantys krituliai. Vietomis nušniokš ir smarkesnis lietus, kai kur galima perkūnija. Pūs apysmarkis pietų, pietryčių vėjas. Naktį temperatūra svyruos tarp 5–10 laipsnių šilumos, intensyviau palis šalies rytuose.

Dienos metu pietvakarinėje šalies dalyje bus šilčiausia, čia temperatūra priartės prie 20 laipsnių. Vilniuje vyraus 16, Kaune 18 laipsnių šiluma. Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 17, o Klaipėdoje jau tik iki 13 laipsnių.

Šeštadienį lietaus turėtų būti mažiau, debesys praretės, dažniau pamalonins saulės spinduliai. Temperatūra taip pat turėtų kilti šiek tiek aukščiau, tad šalta tikrai nebus. Nakties valandomis vietomis nusidrieks rūkas, vyraus 5–10 laipsnių šiluma. Dienos metu bus apie 16–20 laipsnių šilumos, prie jūros kiek gaiviau.

Sekmadienį didesnių pasikeitimų termometrų stulpeliai nefiksuos, išsilaikys panaši šiluma kaip ir šeštadienį, tačiau jau prireiks skėčių. Naktį palis vietomis, o dieną, ypač po pietų, daug kur prapliups lietus, vietomis galima perkūnija“, – teigė K. Petkevičius.

Taip pat nurodė, kad ateinančios savaitės pradžioje, pirmadienio ir antradienio dienomis vyraus dar pakankamai šilti orai, vis nuvilnis lietus.

„Remiantis dabartiniais duomenis, tikėtina, kad apie trečiadienį atvės labiau, kada dieną temperatūra nesieks 15 laipsnių šilumos, dangų gaubs lietaus debesys. Kitos dienos turėtų būti šviesesnės ir šiek tiek šiltesnės, nors naktys bus vėsokos.

Taigi, artimiausiu metu dažniau palis, nors saulė taip pat suras progų pasirodyti. Ypatingai karšta arba ypatingai šalta nebus – vyraus pavasarinės temperatūros. Gal kiek vėsesnis bus kitos savaitės vidurys, tačiau, tikėtina, kad neilgam.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)