Karybos apžvalgininkas A. Navys vis pasikartojančius ukrainiečių dronų smūgius Rusijai, ar net Maskvai aiškino keliomis priežastimis.

„Vienas dalykas, kuris iš tiesų psichologiškai yra labai svarbus, Ukraina siekia parodyti, kad karas jau vyksta ir Rusijoje, net ne šiaip Rusijoje, o jos sostinėje Maskvoje. Nes daugelis Rusijos gyventojų ir piliečių nežino, nejaučia, nemato to karo.

Jeigu virš tavo galvos veikia priešlėktuvinė gynyba, kai krenta raketų nuolaužos, kai dronai pataiko į infrastruktūrą, <...> psichologiškai tai Rusijos gyventojus tikrai veikia. O ypatingai veikia režimo vadovybę. Nes jie yra tokioje padėtyje, kai iš esmės negali sunaikinti, apsiginti nuo dronų, nuo jų apsiginti nėra taip lengva. O iš kitos pusės, tai sukelia nepatogumų tiems patiems civiliams, kurie turi reikšmingą poziciją Rusijoje“, – vieną iš priežasčių įvardijo A. Navys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją