Prišnekėjo nesąmonių

Dešimties vaikų tėvui Sigitui Blinstrubui penktadienis buvo katastrofiškas: jis ne tik mirtinai prisikliukino, bet ir buvo perdurtas peiliu. Nukentėjęs vyras nieko nekaltina. „Pats viską išprovokavau, pats ir aš išsikapstysiu. Daugiau – nei lašo“, - patikino jis.

Betygalos seniūnijoje (Raseinių r.) netoli Žibulių atokiame name su gausia šeima gyvenantis S.Blinstrubas yra žinomas kaip nagingas ir gana darbštus žmogus. Tačiau, kaip sakoma, ir gerklytę turi išskirtinę. Jau kai paragauja – tai varo kelias savaites.

„Man taip jau būna – užgėręs geriu po savaitę, dvi. Paskui tris dienas guliu lovoje ir geriu arbatą. Girtuokliauti pradedu tada, kai susinervinu. Praėjusį penktadienį labai susinervinau, kad pasikviečiau TV pagalbą ir prišnekėjau nesąmonių“, - prisipažino S.Blinstrubas.

Buvo užsikodavęs

Paprašytas papasakoti, ką tokio baisaus prišnekėjo, kad paskui mirtinai prisitvatino, S.Blistrubas apmaudžiai purtė galvą ir tikino, jog tai dėmesio neverti niekai.

„Viską užviriau aš pats. Man buvo nesklandumų darbe, apgavo. Pripasakojo visokių nesąmonių. Žodžiu, buvo nesusipratimas su žmona. Iškviečiau TV pagalbą. Bet kai jie išvažiavo, supratau, kad kvailai padariau. Skambinau, kad nerodytų tos laidos. Bet, atrodo, parodys. Labai susinervinau. Neatlaikiau. Nuėjau į Žibulius, nusipirkau du butelius 0,7 litro degtinės ir pūslę stipraus alaus. Vieną degtinės butelį su pažįstamu išgėriau netoli parduotuvės, pūslę išgėriau eidamas namo, o likusi degtinės butelį susiverčiau namuose“, - nesudėtingą istoriją pasakojo vyriškis.

Vyras tikino, kad laidos filmavimo metu buvęs visiškai blaivas. Apmaudžiausia, kad iki nelemto prisitvatinimo jis alkoholio nevartojo visus metus – buvo užsikodavęs (tai žurnalistui patvirtino Betygalos seniūnijos specialistas).

Tikina buvęs blaivesnis

Visą blaivybės laikotarpio įdirbį vienu mostu nubraukęs S.Blinstrubas gerokai apgadino ir santykius su savo žmona.

Audringai aptarinėjant ne per seniausiai filmuotos laidos peripetijas, sutuoktinė stvėrėsi peilio ir prapjovė savo vyrui kojos veną. Supratęs, kad žaizda ne juokais pavojinga, S.Blinstrubas iškvietė greitąją pagalbą.

„Viena ranką laikiau užspaudęs žaizdą, o kitoje rankoje turėjau degtinės butelį. Atvažiavo ne tik greitoji, bet ir policija. Kai pamačiau policininką, užsiverčiau butelį ir kliu kliu kliu – maždaug pusę išgėriau. Sako, ką darai. Sakau, vaistus geriu, nes man veną perpjovė. Atkišo vamzduką – pūsk. Atseit pripūčiau beveik šešias promiles. Bet tai nesąmonė. Kai nuvežė į ligoninę, jau buvo likusios dvi su puse“, - apie girtumo nustatymo aplinkybes pasakojo į bėdą patekęs vyras.

Žada atsitiesti

Paklaustas, ar jaučia bent kokią atsakomybę prieš vaikus (namuose yra 5 nepilnamečiai, vyresnieji su tėvais nebegyvena), S.Blinstrubas tikino, kad vaikais rūpinasi pagal galimybes ir sugebėjimus.
„Kai mes pykomės ir mane perdūrė, vaikai buvo prie prūdo ir nieko nematė. Paskui pareigūnai juos išvežė pas uošvienę, - pasakojo daugiavaikis tėvas ir pridūrė: - Pats esu dėl visko kaltas. Aš pasitaisysiu – daugiau nei lašo“.

Po konflikto praėjus kelioms dienoms, vaikai jau buvo namie. Jie atrodė linksmi, šnekūs, įnikę į savo vaikiškus užsiėmimus.

Ateitis - neaiški

Pasiteiravome, kaip stabiliai gyventi nemokančiam vyrui pavyksta tvarkytis tokioje gausioje šeimoje.
„Vaikams juk nepasakysi, kad valgyti nėra. Šiemet 5 vaikus į mokyklą reikėjo išleisti. Yra kas veikti. Suskaičiavus visas pašalpas, per mėnesį gauname apie 500 eurų. Bet už tiek neišgyvensi. Vien vaikams į mokyklą išleisti reikėjo apie tūkstančio eurų. Bet nesiskundžiu. Kasdien namo parnešu po 20 ar 30 eurų. Esu ir statybininkas, ir stalius, ir mechanikas. Galiu bet ką suremontuoti. Patikėkite – ką paimu, tą ir padarau. Viską galiu dirbti. Bėda ta, kad niekas nenori oficialiai įdarbinti“, - kalbėjo daugiau nebegerti žadėjęs daugiavaikis tėvas.

Paprašytas apibūdinti S.Blinstrubų šeimą, Betygalos seniūnas Stanislovas Totilas kalbėjo: „Tai yra socialinės rizikos šeima, ir tuo viskas pasakyta. Bando susitvarkyti ir nebevartoti alkoholio, bet nelabai sekasi. Nuolat stebime šią šeimą, nes tikrai nėra garantijų, kad ateityje viskas bus gerai“.