„Ketvirtadienį ryte pavedžiau išsiaiškinti situaciją ir patikrinti Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro, kuris pastaruoju metu lankė šeimą, veiklą“, – feisbuke paskelbė A. Vaitkus.

Mero teigimu, socialiniai darbuotojai neturi galimybių nuspėti, kad įvyks tokia nelaimė, tačiau, pasak jo, siekiant užtikrinti vaikų ir šeimos apsaugą yra būtina imtis rimtų priemonių.

„Esu įsitikinęs, šis atvejis atvėrė sistemines problemas, kurios turi būti sprendžiamos aukščiausiame šalies valdymo lygmenyje. (...) Šiuo pavedimu nesiekiu išsiaiškinti ir nubausti kaltus asmenis, o bandyti išsiaiškinti situaciją ir priimti sprendimus, kurie ateityje užkirstų kelią tokioms skaudžioms nelaimėms“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad šeštadienį prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis šiais metais gimęs kūdikis.

Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė kūdikio tėvas. Vyras buvo sulaikytas įvykio vietoje.

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį skyrė vyrui suėmimą dviem savaitėms. Dėl prastos įtariamojo sveikatos būklės šis sprendimas priimtas vyrui nedalyvaujant teismo posėdyje.

Nors medikai bandė išgelbėti kūdikio gyvybę, jis mirė trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)