Pasak pašnekovo, duomenys iš karštųjų Ukrainos fronto taškų leidžia kalbėti apie tam tikrą aklavietę Ukrainos kontrpuolime.

„Manau, kad situacija keičiasi. Dabar jau labai rimtai svarstoma, kad reikia kalbėti ne apie puolimą, bet apie gynybą. Ir gynybą, sakyčiau, net įvairiuose taškuose. Man teko prieš porą savaičių susitikti su visų karštųjų taškų policijos pareigūnais, kitais pareigūnais. Kalbėjome apie kiekvieną tašką, kokia ten situacija. <...>

Bendras faktas, apie kurį dabar jau galima kalbėti, yra tai, ką pasiekė kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas: apie tam tikrą aklavietę“, – kalbėjo MRU politologas A. Medalinskas.

Žinių radijo pašnekovas A. Medalinskas pabrėžė, jog šis nepasitenkinimo ir Ukrainoje sulaukęs Ukrainos kariuomenės vado pasisakymas turėtų dėmesį kreipti kitur – kodėl ta aklavietė yra pasiekta.

„Jis labai aiškiai pasakė žodžius, kurie buvo praleisti pro šoną. Jis kalbėjo, kad jeigu nebus naujų technologinių karinių sprendimų, tai yra aklavietė. Šia prasme aš visiškai sutinku“, – įžvalgomis dalijosi A. Medalinskas.

Karas Ukrainoje

Jis laidoje „Aktualusis interviu“ kalbėjo, jog Ukrainai teikiami F–16 naikintuvai prieš metus būtų didelis proveržis šiame kare. Tačiau ilgai besitęsiančios kalbos tik leidžia Rusijos kariuomenei pasiruošti tam.

„Situacija tokia, kad kai jau dabar tie naikintuvai galbūt ateis, prasidėjo suvokimas ir Vakarų ekspertų gretose, kad Rusija jau gali būti tam pasirengusi, ji jau jų laukia ir jau turi tam priešnuodžius“, – tikino A. Medalinskas.

MRU politologas Žinių radijo eteryje teigė, jog jam kyla labai daug klausimų dėl Vakarų tiekiamos ginkluotės Ukrainai.

„Ji yra labai esminė ir labai gerai, kai ji pasiekia šalį. Esminė yra ir ekonominė parama, Vakarų šalys čia labai daug daro, ukrainiečiai neatsilaikytų“, – pabrėžė Žinių radijo pašnekovas A. Medalinskas.

Jis taip pat kėlė klausimą, ar politinės valios Vakaruose pakaks Ukrainą tinkamai apginkluoti pavasariniam puolimui, ar šalis bus verčiama sėsti prie derybų stalo jai labai nepalankiomis sąlygomis.

A. Medalinskas Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ teigė, jog spaudimas Ukrainai derėtis tikrai vyksta.

„Klausimas, kokios šalys tai daro, kaip stipriai ir kaip tai siejama su galimais pažadais, situacija, kad Ukraina gautų visą ginkluotę prieš pavasario puolimą“, – dar kartą pabrėžė A. Medalinskas.

MRU politologas stebėjosi ir nuolatiniais ir aukštų NATO pareigūnų teiginiais, kad karas Ukrainoje bus ilgas.

Arvydas Medalinskas

„Tame kare žūsta žmonės. 3–5 metai? Klausimas yra vienas ir tą klausimą iškėlė generolas V. Zalužnas – bus nauji technologiniai sprendimai, kuriuos Vakarai turi, skirti Ukrainai, ar ne. Nes laiko yra pusė metų“, – įžvalgomis Žinių radijo eteryje dalijosi MRU politologas A. Medalinskas.

MRU politologas tikino, jog Ukrainos neabejotinai laukia sunki žiema.

„Lygiai taip pat aišku, kad dabar vis labiau aktyvėjantys Rusijos apšaudymai yra įžanga į apšaudymus, kurie greičiausiai bus ir tai bus gal 2 savaičių laike, gal truputį daugiau. Bus žiūrima, ar tai šalta, ar šilta žiema“, – Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ teigė MRU politologas A. Medalinskas.