Vakariniame šalies pakraštyje diena bus saulėta ir sausa, tačiau šilumos mažokai, tik 18–20 laipsnių, nes pūs žvarbokas vėjas nuo jūros. Vidurio Lietuvoje vyraus mažai debesuoti ir taip pat sausi orai. Čia aukščiausia temperatūra sieks 21–24 laipsnius šilumos.

Rytiniuose šalies rajonuose bus nepastoviai debesuota. Kur ne kur dar gali ir trumpai, negausiai palyti. Šilumos dieną čia bus daugiausia – temperatūra kils iki 24–26 laipsnių. Šalies sostinėje šiandien lietaus tikimybė maža, o temperatūra bus apie 25 laipsnius šilumos.

Sekmadienį Lietuvos orus lems anticiklono rytinė (šaltesnioji) dalis. Tiek naktį, tiek dieną lietaus tikimybė bus menka. Naktį, išsigiedrijus ir nurimus vėjui, bus vėsoka - temperatūra pažemės iki 8–13 laipsnių. Kiek šilčiau bus tik pietrytiniuose šalies rajonuose. Dieną pūs vidutinio stiprumo šiaurinių krypčių vėjai, tačiau su saulės pagalba oras vėl sušils iki 21–26 laipsnių.

Joninių dieną anticiklonas toliau lems sausus ir saulėtus orus. Naktis dar bus vėsoka, apie 9–14 laipsnių šilumos, o dieną temperatūra jau kils iki 23–28 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)