Savivaldybės užsakymu bendrovė „Ekspertika“ sausio pabaigoje atliko bendrabučio, esančio Nemuno g. 14 – dalinę ekspertizę. Ekspertų vertinimu, pastato atraminės konstrukcijos nepažeistos, avarinės būklės požymių neužfiksuota, tad jame gyventi nepavojinga.

Pastatų priežiūros specialistai konstatavo, kad sprogimo metu išgriautos pertvaros nėra laikančios konstrukcijos, todėl esami pažeidimai nesumažino pastato mechaninio atsparumo ir pastovumo. Šios pertvaros gali būti atstatomos paprasto remonto metu.

Statinio būklei pagerinti ekspertai rekomenduoja išgriautas pertvaras tarp butų ir koridoriaus, ir tarp butų, atstatyti iš keraminių plytų mūro. Tarpus tarp sieninės plokštės ir perdangos išvalyti nuo nuotrupų. Sieninei plokštei pilnai nesugrįžus į pradinę projektinę padėtį, plokštės vidurinę dalį inkaruoti prie įdėtinių detalių, įrengtų atstatomoje mūrinėje pertvaroje ar kitu pasirinktu būdu.

Panevėžio miesto savivaldybė praneša, kad Socialinių reikalų skyriaus darbuotojai bendravo su nuo sprogimo nukentėjusių butų gyventojais, informavo juos apie galimybę kreiptis dėl Piniginės socialinės paramos.

ELTA primena, kad sausio 21 dieną Panevėžyje, kaip teigia policija, sprogus dujų balionui, nukentėjo 1964 m. gimimo asmuo, jis buvo išvežtas į ligoninę. Taip pat buvo suniokoti du butai.

Dėl šio sprogimo sausio 22 dieną pastate paskelbta ekstremali situacija. Pirminiais duomenimis sprogimas įvyko dėl galimai netvarkingo dujų baliono.

Apie sprogimą Nemuno g., 5 esančiame bute, policija pranešimą gavo apie 12 val.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją