V. Jurkonis nurodė manantis, kad, vertinant viešai girdimus komentarus, galima manyti, kad linkstama pilietybės atėmimo link. „Nepaisant to, kad dalyvavimas renginiuose Kryme ar renginiuose, kurie susiję su Kremliaus finansavimu ar artimų žmonių Kremliui finansavimu, yra tokia raudona vėliava. Ir man atrodo, bet kuris sąmoningas Lietuvos pilietis sakytų, kad to neturėtų būti, bet kartu, aš taip įsivaizduoju, kad pilietybės davimo ir atėmimo klausimas yra labai aiškiai reglamentuotas. Yra tam tikros teisinės procedūros.

Čia nėra klausimas: patinka-nepatinka, myliu-nemyliu, – kalbėjo V. Jurkonis. – Aš manau, kad į tas procedūras atsižvelgiama, nes, galų gale, režimo valstybėse yra sprendžiama pagal patinka-nepatinka, priešiškas-nepriešiškas. Manau, kad teisinės valstybės normos, žmogaus teisės, demokratijos principai tokio pobūdžio veiksmų iš principo nesuponuoja. Tai to neturėtų būti ir tai turėtų būti pagrįsta labai aiškiais teisiniais argumentais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)