„Tikimės, kad į tuos siūlymus sureaguos ir politikos formuotojai – kalbu apie Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją – ir kad jie imsis reikiamų pokyčių lygiai taip pat bravūriškai, kaip puolė visus, kurie atkreipė dėmesį į geriausių vaiko interesų neatitinkančią jo paėmimo procedūrą“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė I. Segalovičienė.

„Kontrolierė pateikė labai konkrečius pasiūlymus, ką reikia daryti.

(...) Labai reikalingas ir SADM kaip politikos formuotojos deramas dėmesys“, – pridūrė prezidento patarėja.

Tokią Prezidentūros poziciją I. Segalovičienė pristatė po to, kai praėjusią savaitę Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė paskelbė, jog pernai rugsėjį Palangoje vaiko nuo motinos atskyrimą vykdę vaiko teisių specialistai dirbo netinkamai ir neprofesionaliai. Dėl to, kaip nurodė kontrolierė, mažametis galimai patyrė neigiamus išgyvenimus, stresą ir baimę.

Gruodžio pradžioje viešojoje erdvėje ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos jėga paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė, darbuotojai jį ramino. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, socialiniuose tinkluose išplitęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip mažametis paimamas iš mamos, yra tik dalis proceso, vykstančio nuo 2022-ųjų. I. Skuodienė teigė, kad vaizdo įraše matoma mama su vaiku slapstėsi ir nevykdė teismo sprendimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją