Tai DELFI patvirtino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Ryšių su visuomene skyrius.

„Prisiimu visą atsakomybę už ministro Lino Kukuraičio komunikaciją LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje nuo 2017 m. sausio 9 iki 2018 m. sausio 31 d. su visomis jam padarytomis pasekmėmis – tiek teigiamomis, tiek neigiamomis. Apgailestauju ir atsiprašau tų, kurie mano darbą vertino kitaip nei aš“, - rašė G. Vitkevičiūtė.

Pirmadienį - keista Lino Kukuraičio spaudos konferencija

Pirmadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) surengtoje spaudos konferencijoje ministras Linas Kukuraitis prisiminė prieš bene metus žiauriai tėvų sumuštą ir dėl patirtų sužalojimų mirusį keturmetį Matuką.

„Per šiuos metus daug kartų esu su juo bendravęs ir rėmęsis į jį, kai reikia daryti svarbius sprendimus“, – pripažino ministras.

Jis tvirtino, kad pokyčiai smurto prieš vaikus srityje vyksta, o tam bene didžiausią poveikį padarė būtent minimo berniuko mirtis.

„Visa visuomenė buvo sukrėsta, politikai sukrėsti. Tai buvo pagrindinė energija, kuri leido „prasimušti“ pokyčiams, kurie 10 metų negalėjo „prasimušti“. Dėl to, suėjus metams, šeštadienį, kaip ir prieš metus buvau ligoninėje prieš Mato mirtį, taip ir po metų nuvažiavau su juo atsisveikinti, jam padėkoti ir pabūti, nes jaučiu, kad turiu asmeninį ryšį“, – toliau dėstė L. Kukuraitis.

Taip jis sureagavo į socialiniuose tinkluose kilusį ažiotažą dėl jo nuotraukos greta Mato kapo.

„Ši žinutė, kuri išėjo, yra skirta tam, kad primintume ir visiems pasakytume, kad daugiau tokių mirčių negali būti“, – aiškino ministras.

„Dėl to yra reikalingi esminiai pokyčiai. Tie pokyčiai per šiuos metus, iš tiesų, vyksta ir jie, iš tiesų, yra sisteminiai“, – kalbėjo L. Kukuraitis.

Anot jo, pokyčiams buvo rengtasi 10 metų, bet tam niekaip nerasta vietos.

„Dabar reikia planuoti pokyčius (ir tą darome) – įgyvendinime. Ne tik planuojame, bet jau ir darome pokyčius. Pirmiausiai, iš vidinių resursų užtikrinome, kad vaikų teisių specialistai budėtų dieną ir naktį. Taip pat padidinome algas tiems socialiniams darbuotojams, kurie dirba su soc. rizikos šeimomis, padidinome jų skaičių. Įkurta tėvų linija, kuri dirba prevencinį darbą – tėvai skambina ir sulaukia pagalbos“, – vardijo ministras.

L. Kukuraičio teigimu, taip pat skirta lėšų ir smurto mažinimui, informacijai, kas yra smurtas ir kaip su tuo susidūrus reikia elgtis.

SADM pateko ne į vieną komunikacijos krizę

Pastaruoju metu socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis turėjo nemalonumų dėl savo ir savo komandos viešųjų ryšių. Po Naujųjų Metų į spaudą nutekėjo vidinis susirašinėjimas, kuriame G. Vitkevičiūtė analizuoja šventinių sveikinimų turinį.

„99,8 proc. atvirukų – šablonai. Kaip gaila! Niekas jų juk neskaito. Nei po vieną, nei po tris kartus“, – G. Vitkevičiūtės laiško ištraukas citavo „Lrytas.lt“.

Pirmadienį ministrui teko teisintis dėl sprendimo nusifotografuoti prie smurtine mirtimi žuvusio Mato kapo. Ministro atstovė spaudai jį gynė teikdama, kad L. Kukuraičio poelgis buvo nuoširdus siekis priminti, kad negalima pamiršti smurto.

Pats L. Kukuraitis toliau gilino viešųjų ryšių krizę. „Per šiuos metus daug kartų esu su juo bendravęs ir rėmęsis į jį, kai reikia daryti svarbius sprendimus“, – sakė ministras.

Prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė teigė, kad ministras, savaitgalį nusifotografavęs prie Mato kapo, padarė viešųjų ryšių klaidą, rašė ELTA.

Pasak jo, Mato mirties metines reikėtų įprasminti konkrečiais darbais vaikų teisių apsaugoje.

„Taip, tai yra viešųjų ryšių suklupimas, tą pripažįsta ir pats ministras, ir tokių aukų įprasminimas taip žuvusių, tokiomis aplinkybėmis nužudytų, tai yra labai konkretūs ministerijos darbai, veiksmai, kurie užtikrina, kad daugiau tokių atvejų nepasikartotų“, - „Žinių radijui“ antradienį sakė M. Lingė.