Tyrimo metu apklausti tiek konflikto dalyviai, tiek ir liudytojai. Taip pat peržiūrėti vaizdo įrašai.

Kauno policija anksčiau Delfi informavo, kad dvi administracinės teisenos buvo pradėtos, nes buvo gauti du pareiškimai. Anot pareigūnų, mergina parašė pareiškimą dėl Lietuvos čiuožimo federacijos elgesio, o jie dėl merginos.

Lietuvoje vykęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas pažėrė ne tik gražių emocijų. Istoriniame renginyje nuvilnijo incidentas, palietęs čempionato darbuotoją. Socialiniame tinkle „Facebook“ čempionate dirbusi Kaja Elena Brinė pasidalino įrašu, kuriame teigė, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis.

Vėliau konfliktas įsiplieskė tarp merginos ir LČF prezidento V. Jasučio, kuris pareikalavo atiduoti akreditaciją. Konflikto metu, anot merginos, sklido necenzūrinė leksika iš pačio E. Kvitkausko.

„Aš buvau savo darbo vietoje, aš dirbau su savo komanda ir pasirodė, mano manymu, galbūt girtas žmogus, galbūt ir ne, bet jis pradėjo trukdyti mūsų komandai dirbti“, – taip skandalingą situaciją dirbant Žalgirio arenoje prisimena ten akreditaciją turėjusi K. E. Brinė.

Jauna moteris pasakojo, jog konfliktas kilo tarp jos ir žinomo sporto komentatoriaus Ervino Kvitkausko, kuris, anot pašnekovės, šiame renginyje dirbo neblaivus. „Dėl to ir kilo konfliktas. Vadovės buvau paprašyta ir elementariai priėjau prie jo ir paprašiau elementariai netrukdyti didžėjui. Jis dirbo su mumis, jis turi klausyti mūsų komandų, o ne jūsų. Jis man atsakė keiksmažodžiu tiesiai į veidą. Paskui jis priėjo prie manęs ir vėl kalbėjo rusiškais keiksmažodžiais – kas tu čia tokia esi, ką tu čia veiki. Jis bandė fotografuoti mano akreditaciją“, – pasakojo moteris. Galiausiai ji buvo išvaryta.

Kauno policija trečiadienį informavo, kad atlikus administracinį tyrimą, surašyti du administracinio nusižengimo protokolai. E. Kvitkauskui protokolas surašytas vasario 12 d. Kadangi asmuo nesutiko su inkriminuojamu pažeidimu, todėl byla toliau bus nagrinėjama Kauno apskr. VPK Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriuje.

Šiandien, vasario 21 d., administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu surašytas moteriai K. E. Brinei. Moteriai neįvykdžius nurodymo, medžiaga taip pat bus perduota nagrinėjimui Kauno apskr. VPK Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriui.

Primenama, kad už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numatyta bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)