Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje buvo susirinkę didžiausių ligoninių vadovai.

Po susitikimo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius LNK „Žinioms“ sakė, kad sprendimas šitoje situacijoje buvo toks, kad yra labai svarbu plėsti ne tik bendradarbiavimą regionų viduje, bet ir tarpregionų.

„Tais atvejais, kai vienoje arba kitoje ligoninėje neteikiamos tam tikros paslaugos, pacientai turėtų būti nukreipiami į šalia esančią kito regiono ligoninę, kur paslaugos žmogui gali būti suteiktos“, – teigė F. Jankevičius.

Pasak Santaros klinikų vadovo, jau ir dabar sprendžiama, kaip dalį kovidinių ligonių nukreipti į vadinamąsias atramines ligonines.

„Tikslas – išsaugoti planinę pagalbą ir galimybę universitetinėse ligoninėse taikyti patį sudėtingiausią gydymą, tai yra gydymą reanimacijų skyriuose, kuris susijęs su aukštomis technologijomis. (…) Tuo tikslu, vidutinio sunkumo pacientus geriausia gydyti atraminėse regiono ligoninėse.

Vilniaus mieste tos funkcijos irgi yra paskirstytos. Čia pagrindinė atraminė ligoninė yra Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, kuri toliau plečia kovidinių pacientų, bet tu pačiu taiko ir planinę pagalbą. Mes labai norime ją išsaugoti“, – kalbėjo F. Jankevičius.

Pikas dar nepasiektas

Kalbant apie situaciją dėl kovido, pasak Santaros klinikų vadovo, kol kas sergamumo piko Lietuvoje nesame pasiekę.

„Tai yra akivaizdu, atvejų skaičius vienuose regionuose auga toliau. Kituose, tarkime Klaipėdos regione, kur buvo aukščiausi sergamumo rodikliai, kol kas nestebiu atvejų augimo. Labai tikiuosi, kad galbūt tas įvyks ir kituose regionuose, bet kaip greitai kreivė pradės mažėti, atsakymo į tą klausimą nėra“, – sakė F. Jankevičius.

Šią savaitę jau buvo ne viena diena, kai atvejų skaičius viršijo tris tūkstančius. Spalio 21 d. duomenimis, per prieš tai buvusią parą patvirtinti 3058 atvejai, 28 žmonės nuo kovido mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės