„Nuvilia retorika, nes ji iš tikrųjų prisideda prie priešo retorikos ir tai nėra gerai demokratiniam pasauliui, todėl kad Rusijos imperializmas ir atvedė į šitą karą“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Visgi politikas akcentuoja, kad vertinant popiežiaus pasisakymus būtina pažvelgti į platesnį kontekstą. P. Saudargas įsitikinęs, kad popiežiaus pareiškimai Rusijos jaunimui nėra vieša Vatikano pozicija.

„Turime matyti tam tikrą kontekstą, kad tai nėra vieša Vatikano pozicija, tai netgi nėra vieša popiežiaus pozicija – tai jis pasakė susitikdamas su Rusijos jaunimu. Vėlgi, netgi pasakė daugiau negu paruoštame tekste buvo“, – akcentavo TS-LKD sakė bendrijos „Lietuvos krikščionys demokratai“ atstovas.

„Tai, matyt, bandydamas taip kalbėti su būtent ta auditorija, kuri pas jį buvo, kad kažkaip ją pasiektų. Tai toks yra kontekstas, kad tai jis kalbėjo konkrečiai auditorijai, kad tai nėra jo nuomonė pasauliui“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Vienoje Sankt Peterburgo katalikų bažnyčioje susirinkusiai grupei popiežius sakė, kad „jūs esate didžiosios Rusijos, didžiųjų šventųjų, karalių, Petro Didžiojo, Jekaterinos II, rusų tautos, pasižyminčios didele kultūra ir dideliu žmogiškumu, vaikai“, sakoma internete paskelbtame vaizdo įraše.

Kyjivas apkaltino popiežių Pranciškų skleidžiant „imperinę propagandą“ vaizdo žinutėje jauniems rusų katalikams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)