„Aš, Margarita Drobiazko, šiuo atviru pareiškimu kreipiuosi tiek į jus, tiek į visus bendrapiliečius lietuvius, kurie stebėjo mūsų su Povilu sportinius ir kūrybinius pasiekimus ir kuriems šie pasiekimai visiškai nerūpi“, – ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle „Instagram“ rusų kalba paskelbė Lietuvos pilietybę vis dar turinti M. Drobiazko.

Tarsi apeliuodama į Pilietybės reikalų komisijos sprendimą panaikinti Lietuvos pilietybę bei prezidento Gitano Nausėdos pažadą tai padaryti artimiausiu metu, M. Drobiazko negailėjo priekaištų.

„Tačiau kreipiuosi į jus, brangūs bendrapiliečiai, nes manau, kad mūsų mintys ir viltys iš esmės sutampa. Jos sutampa dėl noro matyti Lietuvą kaip visais atžvilgiais laisvą, apsišvietusią, išsivysčiusią šalį, kurioje laikomasi įstatymų ir kurios piliečiams užtikrinama laisvė turėti savo požiūrį ir elgtis pagal savo sąžinę, gerbiant visus, kurie laikosi kitokios pozicijos“, – teigė M. Drobiazko.

ELTA pranešė, kad prezidentas Gitanas Nausėda ketina priimti sprendimą, kuriuo panaikins išimties tvarka suteiktą pilietybę ledo čiuožėjai Margaritai Drobiazko, artimiausiu metu.

Kaip skelbta anksčiau, ketvirtadienį Pilietybės reikalų komisija pateikė rekomendaciją šalies vadovui, siūlydama naikinti už nuopelnus sporto srityje šokėjai suteiktą Lietuvos Respublikos pilietybę.

„Sprendimas bus atimti pilietybę, nes tie argumentai, kuriuos teikia ponia Drobiazko, kad ji neša kultūros ir gėrio šviesą, man yra sunkiai suderinami su ta „šviesa“, kurią neša rusų kareiviai savo batais į Ukrainos teritoriją“, – ketvirtadienį Prezidentūros išplatintame komentare nurodo G. Nausėda.

„Tam tikra prasme kultūros tarnavimas tironijoms tampa destruktyvus ir negali būti jokių priežasčių, tarnaujant režimui, teigti, kad tu rūpiniesi kažkokiais aukštesniais dalykais. Tegul ponia Drobiazko neša kultūros ir gėrio šviesą taip, kaip ji ją supranta, neturėdama Lietuvos Respublikos pilietybės“, – nurodė jis.

Iniciatyvos dėl M. Drobiazko pilietybės panaikinimo ėmėsi grupė Seimo narių, kreipęsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM). Pastaroji, įvertinusi atsakingų institucijų išvadas, savo ruožtu kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydama priimti sprendimą dėl išimties tvarka čiuožėjai suteiktos pilietybės.

Rašte pažymima, kad, institucijų vertinimu, M. Drobiazko bendradarbiauja su Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona Tatiana Navka, dalyvauja jos organizuojamuose šokių ant ledo pasirodymuose. Nurodoma, kad tokie renginiai padeda plėtoti Maskvos režimo naratyvą apie „Rusijos pasaulį“ ir stiprinti Kremliaus galią.

Visgi, šią savaitę išplatintame viešame laiške Pilietybės reikalų komisijai M. Drobiazko kritikuoja siūlymus panaikinti jai suteiktą pilietybę. Iniciatyvą ji vadina „raganų medžiokle“ ir tvirtina, kad kartu su šokių ir gyvenimo partneriu Povilu Vanagu neša „kultūros ir gėrio šviesą“, o propagandinėje veikloje nedalyvauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)