Antradienį išplatintame pranešime bendrovė nurodė, kad toks susitarimas pasiektas Vilniaus miesto savivaldybėje diskutuojant bendrovei ir visuomenės atstovams.

„Bendrovė „Dobilo daigas“ 2017 m. įsigijo šiame sklype esančią 38 kv. m ploto kavinę, o vėliau išsinuomojo patį valstybinės žemės sklypą. Galima požeminės dalies plėtra dokumentuose įtvirtinta dar 1995–1998 metais, mes pastatą įsigijome 2017 metais, turėdami teisėtą lūkestį projektą įgyvendinti. Projektas visuomenei buvo pristatytas 2019 metais, reikalingi leidimai išduoti 2021-aisiais, tuomet jokios reakcijos nesulaukėme“, – komentavo „Dobilo daigo“ atstovai.

Įmonės pranešime teigiama, kad nors ji turi visus reikalingus leidimus, ekspertizes, remiasi specialistų patvirtinimu, jog medžių šaknys ardo į paveldo objektų sąrašą įtrauktų pastatų dalis, tačiau taip pat sutinka su papildomomis medžių ekspertizėmis, kurių vieną planuoja visuomenės atstovai, ir kitą – pati bendrovė.

„Norime išgristi tyrimus atliekančių Vilnaius apygardos prokuratūros bei Kultūros paveldo departamento, taip pat ir visus leidimus išdavusių institucijų atsakymą: ką saugosime – medžius ar pastatus? Sutinkame, kad ir visuomenė turi gauti atsakymus, juos ir pateiksime“, – paaiškino bendrovės atstovas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę medžių kirtimą Naujamiestyje planuojančios atlikti bendrovės „Dobilo daigas“ atstovai turėjo susitikti su gausiai susirinkusiais sostinės gyventojais, norinčiais medžius išsaugoti.

Po viešojoje erdvėje kilusio visuomenės pasipiktinimo dėl rugpjūčio mėnesį planuojamo atlikti 9 medžių kirtimo Naujamiestyje esančioje terasoje prie Romaino Gary paminklo Vilniaus miesto savivaldybė įmonę įpareigojo suorganizuoti susitikimą su gyventojais ir išgirsti jų argumentus. Bendrovė taip pat buvo įpareigota parengti bei suderinti su savivaldybe naujų želdinių sodinimo projektą.

Vis dėlto susitikimą organizavusi įmonė pati renginyje nepasirodė, o susirinkusieji pabrėžė, kad planuotas susitikimas neįvyko.

Į susitikimą Vilniuje susirinko keli šimtai miesto gyventojų su plakatais: „Nelieskite mūsų medžių“, „Betonas nepagamins deguonies“, „Kas miestą ardo labiau: medžiai ar veslo trumparegystė?“, „Jie visi verti išsaugoti“, „Medžiai – tai paveldas“ ir kt.

Susitikimo dalyviai neslėpė nusivylimo verslininkų planais medžius iškirsti, sakydami, kad tokia jų savivalė užkniso, o gyventojų kantrybės taurė jau perpildyta.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, J. Basanavičiaus g. 14A esantis pastatas – kavinė priklauso įmonei „Dobilo daigas“. J. Basanavičiaus g. 14A žemės sklypo nuosavybės teisė – Lietuvos Respublikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)