Trečiadienį, iš pat ryto, į MadeinVilnius.lt redakcijos el. paštą pradėjo plūsti nepatenkintų vilniečių laiškai. Vieni skundėsi eilėmis, kiti trankia muzika, tretiems nepatiko, kad apsauga iš jų atėmė viską, ką jie atsinešė.

„Eilės, eilės ir dar kartą eilės visur… milžiniškos eilės prie įėjimo, kur sargyba atlieka patikrinimus kaip oro uoste ir atiminėja viską, net mažiausius skėčius, nors sinoptikai pranešė, kad galimai lis… Visi gėrimai ir užkandžiai buvo atiminėjami, net iš vaikų sausainių pakelius atimdavo ir mesdavo viską į bendrą konteinerį… Užteko kantrybės atstovėti eilėje ir ką nors nusipirkti, puiku, dabar braukis per daugiatūkstantinę minią į kitą galą prie tualetų ir ką gi ten randi, ogi vėl pusvalandinė eilė… O viskam pasibaigus savivaldybė paleido TRUMPĄ autobusą, kursuojantį kas 20 min ir sugebantį paimti gal dešimtadalį laukiančių stotelėje…“ – rašo vilnietis.

„Koncertas puikus, bet va iškilo klausimas organizatoriams. Vandens ir užkandžių įsinešti praktiškai – misija neįmanoma (reklamuojant niekur nebuvo informuota apie tai), o ir apsauga net po moteriškas higienos priemones knisosi, bet va kažkodėl alkoholis (jis įstatymiškai tokiuose renginiuose uždraustas) liejosi laisvai. Kodėl?“ – retoriškai klausia kitas koncerto svečias.

Apsilankiusiems koncerte nepatiko ir tai, kad savivaldybė paleido autobusus, kurie žmones turėjo nuvežti iki pat Vingio parko estrados. Tiesa, autobusiukas buvo vienas, kursuojantis pirmyn atgal. O ir žmonių į jį telpą itin mažai, todėl dauguma iš Vingio parko vis tiek ėjo pėsčiomis.

Jau išėjus iš Vingio parko, gyventojų laukė dar viena staigmena – daugelis paliko automobilius atokiau nuo Vingio parko, o iki jų dar reikėjo pavažiuoti viešuoju transportu. Viešąjį transportą rinkosi ir tie, kurie į renginį važiavo be nuosavos transporto priemonės. Čia gyventojų taip pat laukė nemaloni staigmena – autobusų arba reikėjo ilgai laukti, arba namo judėti pėsčiomis.

„Manau Vilniaus administracijoje įsidarbino melagiai ir aferistai! Taip gyrėsi, kad bus naktinių autobusų, bet deja, žmonės laukė stotelėse tikėdamiesi kažko“, – rašo pasipiktinęs vilnietis.

Vingio parke vykstantys koncertai ne kartą socialiniuose tinkluose buvo kritikuojami dėl pernelyg garsios muzikos, trukdančios aplinkinių rajonų gyventojams miegoti. Kai kurie vilniečiai po „Jaunas kaip Vilnius“ koncerto jį lygino su neseniai vykusiu „Rammstein“ grupės pasirodymu. Tada muzika nebuvo tokia tranki, kaip švenčiant Vilniaus jubiliejų.

„Pramiegojau į darbą, nes vakar iki 1 nakties su lova važinėjausi po namus, „Rammstein“ net negirdėjau, o čia pavarė“, – rašo aplinkinių namų gyventojas.

Visgi ne visi koncertu liko nepatenkinti. Nors jame buvo padaryta daug organizacinių klaidų, gyventojai dėkoja miesto valdžiai už puikų vakarėlį.

Festivalyje „Jaunas kaip Vilnius“ šiais metais koncertavo net dvi užsienio muzikos grupės, kurios atliko ir daugumai puikiai žinomus hitus, ir naujausius savo kūrinius. Viena iš grupių – visame pasaulyje puikiai žinoma „Bastille“, kita – „Clean Bandit“.