Arkties kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno artimiesiems iki šiol neleidžiama pamatyti palaikų, jo motina neįleista į morgą, kuriame jie galimai laikomi. Pirmadienį paskelbta, kad vasario 16-ąją mirusio A. Navalno palaikai artimiesiems bus atiduoti tik po dviejų savaičių.

Sukrėtė kankinimo sąlygos

„Jau dabar „Novaja Gazeta“ skelbia vaizdo reportažus, kur yra visa chronologija, nufilmuota, kaip buvo pervežtas kūnas iš ligoninės, į morgą ir panašiai. Aiškinama, kad kalėjimo administracija sako, kad Navalno pasivaikščiojimo laikas yra 6.30 val., o teigiama, kad jis mirė pasivaikščiojimo metu 14.37 val. Visa tai visuomenė seka, užduoda klausimus, verda socialiniai tinklai, manau, kad tai irgi parodo, kad tiesa išaiškės, visuomenė domisi, ir jai ne tas pats. 

Mane asmeniškai sukrėtė paanalizavus, kas tai per kalėjimas. Tai kankinimo gulagas, išlikęs nuo Stalino laikų. Žmogus pakeliamas 5 val. ryte, išnešamas čiužinys, pakeliama lova, kad 16 valandų negalėtų net atsisėsti. Ta aplinka, pelėsis, tai žmogaus kankinimas, tai buvo neatsitiktinai pasirinkta, visuomenė tai mato ir žino“, – baisėjosi R. Motuzas.

Priminė senus V. Putino žodžius

Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas, kuris 2020 metais atskleidė A. Navalno apnuodijimo aplinkybes ir organizatorius, dabar iškėlė dvi versijas dėl A. Navalno mirties. Viena jų yra ta, kad A. Navalnas trejus metus buvo fiziškai įvairiais būdais kankinamas ir kūnas nebeatlaikė, o antroji – jis buvo nuodijamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)