Dėl vaikų gerovės pakeitėme su „Delfi“ sutikusių kalbėti tėvų vardus. Monikos šeimoje yra du vaikai – septynerių su puse ir devynerių.

„Mes tikrai kalbėjome apie tą atvejį. Net septynmetis kasdien sekė naujienas, ir klausinėjo, ar dar ta mergaitė neatsirado. Jiems tikrai buvo gera pamoka. Ir tarkim šiandien paleidau iš mašinos vienus kažko nusipirkti parduotuvėje, tai bijojo net eiti. Tik su broliu už rankos ėjo, kad tik jų nepagrobtų“, – pasakojo Monika.

Mama su jauduliu skaičiuoja: „mano vyresnėliui yra tiek pat, kiek tai mergaitei“.

„Mes laikomės tokio principo, kad mes jų dar niekur vienų nepaleidžiame. Mergaitės gal anksčiau subręsta, bet dėl savo berniukų nesu tikra, kad jie yra pasiruošę kažkur keliauti savarankiškai. Bet aišku po truputį prie savarankiškumo reikia pratinti, tarkime, ateiti iki mašinos prie gatvės, vienam nueiti į mokyklą, šiandien paleidau į parduotuvę nueiti, prie įėjimo laukiau“, – pasakojo Monika.

Ji pasakojo, kad jie šeimoje apie saugumą dar ir prieš mergaitės pagrobimo atvejį Kaune buvo kalbėję, ir po to dar kartą pasikalbėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)