„Kol kas paramos grupių mamoms tikrai mes neturime, nesu girdėjęs, kad turėtume. Apie tai tikrai galima pagalvoti, ar nevertėtų ateityje kažko panašaus turėti, kad tie dalykai nuolatos egzistuotų“, – LRT radijui ketvirtadienį kalbėjo L. Slušnys.

Savo ruožtu A. Veryga sako, kad verta būtų apmąstyti įvairias pagalbos mamoms formas, pavyzdžiui, lopšelius ar privalomus akušerių ar slaugytojų vizitus į namus.

„Kodėl gi ne, jei tai suveiktų? Bet nelabai įsivaizduoju ar kažkur yra toks modelis (lopšelių – ELTA) veikiantis, ar ten turėsime žmonių, kurie su tokiu mažu vaiku mokės dirbti ir juo pasirūpinti. Jei galime tai padaryti, kodėl gi ne?“ – laidoje kalbėjo A. Veryga.

Taip pat, anot parlamentaro, vertėtų pagalvoti ir apie kitas priemones.

„Ką sveikatos sektorius galėtų padaryti – tai (sukurti – ELTA) tų patronažinių vizitų, kai į namus ateina slaugytoja ar akušerė – kažkas, kas gali atpažinti kažkokias sudėtingas būkles, pamatyti, kad mama yra neišsimiegojusi, išsekusi. Juk to nepaslėpsi – matosi, kada žmogus yra pervargęs, dirglus, nervingas, kad bent jau tai būtų pastebėta ir kažkuriam laikui būtų pasiūlyta psichologinė pagalba“, – pažymėjo A. Veryga.

ELTA primena, kad, teisėsaugos duomenimis, sekmadienį, Neries upėje, pastebėta neadekvačiai besielgianti moteris ir vandenyje skęstanti mergytė (gim. 2020 m.). Mažemetis vaikas buvo gaivinamas atvykusių greitosios medicinos pagalbos darbuotojų, tačiau mirė. Vėliau upėje rasta kita nuskendusi mergytė (gim. 2022 m.).

Įtariamoji (gim. 1987 m.), Policijos departamento Personalo administravimo skyriaus darbuotoja (ne pareigūnė, nuo 2021 m. sausio esanti vaiko priežiūros atostogose) dėl sveikatos sutrikimo paguldyta į ligoninę.

Anot policijos, keliama versija, kad moteris, norėdama nusižudyti, sąmoningai skandino savo vaikus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savo šeimos nario nužudymo, taip pat dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo. Motinai suteiktas įtariamosios statusas, bus teismo prašoma jai skirti psichiatrinę ekspertizę.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už šiuos nusikaltimus baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją