Pasibaigus vasaros sezonui, kuomet per marias automobilius plukdydavo trys „Smiltynės perkėlos“ keltai be jokio grafiko, rudenį liko du keltai, kurie kursuoja pagal patvirtintą grafiką – kas 20 minučių. Todėl jie nebespėja perkelti automobilių, kurių vis daugėja. Eilės prie kelto iš Smiltynės pusės susidaro kiekvieną sekmadienį.

Eilėje į keltą – eismo taisykles pažeidžiantys motociklininkai ir vietiniai „gudruoliai“

Vienu metu vienas keltas gali plukdyti iki 40 lengvųjų automobilių.

Automobilių eilė ties keltų per Kuršių marias prieplauka Smiltynėje ėmė ilgėti nuo pat sekmadienio vidurdienio. Po pietų ji „užkopė“ ant Hageno kalvos, o po pietų nusileido iki Smiltynės-Nidos plento.

Didesniam automobiliui srautui turėjo įtakos ir savaitgalį Nidoje vykęs pusės maratono bėgimo varžybos, ir įvairūs Pasaulinei turizmo dienai skirti bei Kuršių nerijos nacionalinio parko organizuoti renginiai.

Eilėje į keltą – eismo taisykles pažeidžiantys motociklininkai ir vietiniai „gudruoliai“

Beje, Neringos savivaldybė ta proga nuo penktadienio (rugsėjo 29 d.) vidurdienio iki šeštadienio vidurdienio nerinko vietinės rinkliavos. Tokiu žingsniu tikėtasi pritraukti daugiau žmonių. Tačiau apie galimybę atvažiuoti į nacionalinį parką nemokamai žinojo nedaugelis. „Apie tai sužinojome tik atvažiavę. Kelionę į Neringą buvome susiplanavę seniau“, – prisipažino eilėje prie kelto laukianti kauniečių šeima.

Iš Anykščių atvažiavusi šeima eilėje taip pat laukė dvi valandas. „Bet mūsų automobilis dar tolokai nuo kelto. Kiek reikės laukti? Nežinome. O dar kelionė atgal namo į Anykščius“, – kalbėjo aukštaitės.

Eilėje į keltą – eismo taisykles pažeidžiantys motociklininkai ir vietiniai „gudruoliai“

Dauguma automobilininkų drausmingai stovėjo eilėje ir kantriai laukė, tačiau buvo ir tokių, kurie, kirtę ištisinę liniją ir išvažiavę į priešpriešinę eismo juostą, nurūkdavo į eilės priekį. Taip kelią „sutrumpindavo“ motociklininkai, kuriems laukti eilėje „ ne lygis“ ir vadinamieji „popieriniai neringiškiai“ – gyvenamąją vietą deklaravę kurioje nors Neringos gyvenviečių ir turinys teisę persikelti per Kuršių marias nemokamai ir be eilės. Dėl tokių gudruolių eilė trumpėjo lėčiau nei norėtųsi.

Eilėje į keltą – eismo taisykles pažeidžiantys motociklininkai ir vietiniai „gudruoliai“

„Smiltynės perkėlos“ dispečeris Vitalijus Bielskis informavo, kad keltais į Kuršių neriją penktadienį rugsėjo 29 d. buvo perkelti 1725 automobiliai, šeštadienį – 1218. Palyginti su vasaros mėnesiais, kai per vieną dieną į Kuršių nerija būdavo perplukdama 2500 automobilių, tai nėra daug.

Beje, vasarą pakelėje buvo pastatyti du biotualetai laukiantiesiems eilėje. Rudenį jų neliko. Todėl gamtinius reikalus automobilių ir autobusų keleiviai bėga atlikinėti į pakelės pušynus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)