„Šiuo metu Kęstučio motorizuotame batalione šios dienos duomenimis yra 26 atvejai. Kariai yra izoliuoti. Viskas prasidėjo nuo rugpjūčio 21 d., kai karius išleidome į namus po priesaikos. 27 d. jau turėjome tris atvejus batalione, kuriems pasireiškė simptomai“, – antradienį spaudos konferencijoje informavo kariuomenės vado atstovas.

T. Balkaus teigimu, visi kontaktą su COVID-19 sergančiais kariais turėję asmenys buvo ištestuoti. Paskutinių rezultatų laukiama trečiadienį.

„Kariai, kuriems nustatytas koronavirusas, gyvena atskirose patalpose, jiems organizuojamas atskiras maitinimas, naudojami vienkartiniai indai, iš teritorijos ir patalpų jie neišeina, yra prižiūrimi kariuomenės medicinos personalo, stebima jų sveikata“, – patikino mjr. T. Balkus.

Jo teigimu, kontaktų neturėję kariai yra atskirti. T. Balkus taip pat pabrėžė, kad galimam koronaviruso plitimui kariuomenėje buvo pasiruošta nuo pandemijos pradžios ir tik epidemiologinei situacijai šalyje pagerėjus, buvo pradėta ruoštis pratyboms.

„Kęstučio batalione patekimas į teritoriją yra ribojamas, visi dėvi kaukes tiek viduje, tiek lauke. Taikomos papildomos saugumo priemonės, sumažinti kontaktai. Šiam įvykiui jau buvome pasiruošę nuo koronaviruso pandemijos pradžios. (...) Dezinfekcinės priemonės daliniuose yra jau nuo pavasario, kariai dėvi kaukes, buvo sumažintas pratybų kiekis, apribotas karių judėjimas, organizuotas pamaininis darbas“, – teigė majoras.

„Esant naujiems koronaviruso atvejams kariuomenėje, svarstome, kaip vėl riboti veiklą – ką galime riboti ir ko ne. Pratybas reikia vykdyti, tačiau kariuomenės vadas kelia prioritetą karių sveikatai“, – pridūrė T. Balkus.